Arkkitehtuurin ammattilaiset huolestuivat siitä, millaisiksi Helsingin asuntoja nyt rakennetaan – Nämä asiat jokaisen asunnonetsijän tulisi ymmärtää

Asuntosuunnittelussa on tapahtunut joukko muutoksia. Suomen arkkitehtiliitto Safan puheenjohtaja Henna Helander ja asumiseen erikoistunut väitöskirjatutkija Sini Saarimaa sanovat uudistuotannon asuntojen olevan monin paikoin käytettävyydeltään ja viihtyisyydeltään huonoja. Ihmisten omat asumistoiveet eivät kohtaa käytäntöä.

Suomen arkkitehtiliitto Safan puheenjohtaja Henna Helander (vas.) ja väitöskirjatutkija Sini Saarimaa vierailivat Henrik Lättiläisen katu 23:ssa Helsingin Viikinmäessä.

30.3.2021 2:00 | Päivitetty 30.3.2021 21:25

”Tämä talo on kuin illuusio”, sanoo Urmas Helander, 8, astellessaan Helsingin Viikinmäessä sijaitsevan kerrostalon portaita ylös talvisen tuulen lepattaessa poskilla.

Talo ei ole tavallinen kerrostalo, sillä porraskäytävä on ulkona. Sisäpihan yllä ilmassa risteilee käytäviä, joista pääsee sisään asuntoihin. Niissä asuu aivan tavallisia ihmisiä, jotka ovat sattuneet löytämään itselleen poikkeuksellisen laadukkaan asunnon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat