Näin koronavirus leviää Helsingissä nyt: kartta näyttää tapaukset alueittain - Kaupunki | HS.fi

Näin koronavirus leviää Helsingissä nyt: kartta näyttää tapaukset alueittain

Ilmaantuvuusluku on suuri esimerkiksi Kontulan, Etelä-Vuosaaren ja Puotilan alueilla.

Jalankulkijoita ylittämässä katua Helsingissä Aleksanterinkadulla.­

30.3. 2:00 | Päivitetty 30.3. 6:48

Todettuja koronavirustartuntoja on kaikkialla Helsingissä. Eniten uusia tartuntoja suhteutettuna asukaslukuun on kuitenkin todettu Kontulan, Etelä-Vuosaaren ja Puotilan alueilla. Luvut ovat ajanjaksolta 10.–24. maaliskuuta.

Puotilassa ilmaantuvuusluku oli kyseisenä aikana 1 067, Kontulan–Vesalan alueella 899 ja Etelä-Vuosaaressa 940.

Ilmaantuvuus tarkoittaa tartuntojen määrää 14 vuorokauden aikana 100 000:ta asukasta kohti.

Tartuntojen määrä suhteutettuna asukaslukuun oli suuri myös esimerkiksi Sörnäisissä, jossa ilmaantuvuusluku oli 873.

Vähiten uusia tartuntoja suhteutettuna asukaslukuun oli muun muassa Vattuniemessä ja Kulosaaressa, joissa molemmissa ilmaantuvuusluku oli alle 100.

Kartta näyttää todettujen koronavirustapausten levinneisyyden kaupungissa. Helsingin kaupunki julkaisi tartuntalukemat 24. maaliskuuta.

Ilmaantuvuusluvut Helsingin tartuntakeskittymissä ovat suuret verrattuna muihin Suomen kaupunkeihin. Esimerkiksi Tampereen ilmaantuvuusluku oli maanantaina 164,4 ja Turun 422,8.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijaryhmä on suositellut koronavirusrokotusten alueellista painottamista. Suositus annettiin maaliskuun puolivälissä, koska epidemiatilannetta seurattaessa on nähty, että alueelliset erot säilyvät ja jopa kasvavat ajan myötä.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) tekee suosituksen pohjalta jatkovalmistelua.

Lue lisää: Husin Tuominen ilahtui THL:n asian­tuntija­ryhmän suositeltua korona­rokotusten alueellista painottamista, STM ryhtyy jatko­valmisteluihin

Ministeriö selvittää, tarvitseeko koronarokotuksia koskevaa asetusta ja valtioneuvoston periaatepäätöstä päivittää. Lisäksi ministeriö arvioi, että jos alueelliset painotukset tulisivat voimaan, saadaanko nykyiset riskiryhmät rokotettua niin että noudatetaan samalla toisen rokotuksen sovittua noin 12 viikon aikataulua.

STM on kertonut arvioivansa valmistelussa ”erityisellä huolella” sitä, miten muutokset rokotusjärjestyksessä vaikuttavat kansalaisten yhdenvertaiseen kohteluun.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat