Etelä-Suomen avi määräsi loputkin yksityisistä liikuntatiloista kiinni torstaista alkaen - Kaupunki | HS.fi

Etelä-Suomen avi määräsi loputkin yksityisistä liikuntatiloista kiinni torstaista alkaen

Tartuntatautilain kiristys tulee voimaan myös Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla. Myös kokoontumisrajoitukset jatkuvat alueella.

Muun muassa pääkaupunkiseudulla kuntosalit menevät kokonaan kiinni.

31.3. 10:33 | Päivitetty 31.3. 16:27

Urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat tilat suljetaan kokonaan torstaista lähtien huhtikuun 14. päivään saakka. Etelä-Suomen aluehallintovirasto julkaisi keskiviikkona päätöksen, joka koskee Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan (Hus), Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueita.

”Uuden päätöksemme mukaan myös pienten asiakasmäärien liikunta- ja virkistyskäytössä olevat tilat on suljettava, kun tähän asti enintään kymmenen hengen käytössä olevia tiloja on ollut mahdollista pitää avoinna”, täsmentää aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen Etelä-Suomen aluehallintoviraston ennakkotiedotteessa.

Tähän mennessä esimerkiksi yksityinen kuntosali on voinut jatkaa toimintaansa, jos siellä on samanaikaisesti enintään 10 ihmistä. Tämä mahdollisuus poistui tartuntatautilain uudistuksessa, josta eduskunta päätti 28. maaliskuuta. Lakimuutos tulee voimaan 1. huhtikuuta.

Esimerkiksi osa kuntosaliketjuista on jatkanut ohjattujen tuntien järjestämistä pienille ryhmille.

”Ymmärrämme päätöksen nopean voimaantulon tuomat haasteet muun muassa liikunta-alan toimijoille. Epidemiatilanteen vuoksi meidän on kuitenkin tehtävä päätös heti kun se on lain perusteella mahdollista”, Nikunen sanoo tiedotteessa.

Määräys koskee sekä julkisia että yksityisiä tiloja, mutta julkiset harraste- ja liikuntatilat, kuten uimahallit ja kuntosalit, ovat monissa kunnissa olleet suljettuina marraskuun lopulta lähtien.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilua eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Poikkeuksena ovat myös lakisääteiset palvelut, kuten lääkinnällinen kuntoutus, joihin näitä tiloja voidaan edelleen käyttää.

Rajoitukset koskevat joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettäviä sisätiloja sekä kuntosaleja ja muita vastaavia sisäliikuntatiloja.

Myös yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat on suljettu. Tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat sekä huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat pysyvät suljettuina.

Päätös koskee myös sisäleikkipuistoja ja sisäleikkipaikkoja sekä kauppakeskusten yleisiä oleskelutiloja.

Aluehallintovirasto on jatkanut yläkoulujen etäopetuspäätöstä pääsiäisen jälkeiselle viikolle. Yläkoululaiset Etelä-Karjalan, Päijät-Hämeen ja Husin alueella ovat etäopetuksessa ainakin 11. huhtikuuta saakka.

Helsingin, Espoon ja Vantaan koronakoordinaatioryhmä päätti tiistaina yläkoululaisten sekä toisen asteen opetuksen palaamisesta lähiopetukseen asteittain 12. huhtikuuta.

Lisäksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkoi enintään kuuden hengen kokoontumisrajoitusta koko toimialueellaan huhtikuun ajan.

Oikaisu kello 11.21: Yläkoululaisten etäopetusta koskeva päätös ei ulotu Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriin, kuten uutisessa aiemmin mainittiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat