Poliisi epäilee: Kymmenen hengen miesporukka hakkasi Pikku Huopalahdessa pesäpallomailalla alaikäistä ja puukotti 18-vuotiasta - Kaupunki | HS.fi

Poliisi epäilee: Kymmenen hengen miesporukka hakkasi Pikku Huopalahdessa pesäpallomailalla alaikäistä ja puukotti 18-vuotiasta

Rikoksesta epäillyt kymmenen noin 20–25-vuotiasta miestä vangittiin keskiviikkona todennäköisin syin rikoksista epäiltynä.

1.4. 10:45

Helsingin poliisi on esittänyt vangittavaksi kymmentä noin 20–25-vuotiasta miestä, joita kaikkia epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä ryöstöstä. Lisäksi heistä viittä epäillään ampuma-aserikoksesta.

Rikoksesta epäillyt vangittiin keskiviikkona todennäköisin syin rikoksista epäiltynä.

Hätäkeskus sai lauantaina 27. maaliskuuta ilmoituksen, jonka mukaan Pikku Huopalahdessa riehuu ja aiheuttaa häiriötä suuri miesjoukko, poliisi kertoo tiedotteessa. Hetkeä myöhemmin hätäkeskukseen ilmoitettiin, että tapahtumapaikalla oli puukotettu 18-vuotiasta miestä ja potkittu ja hakattu pesäpallomailalla alaikäistä poikaa.

Paikan päältä poistui kolme henkilöautoa, jotka poliisi pysäytti Mannerheimintiellä. Ajoneuvoista otettiin kiinni kymmenen henkilöä, jotka ovat syntyneet 1990-luvulla.

Poliisi takavarikoi useita pesäpallomailoja, kaksi viidakkoveistä, muita teräsaseita ja ampuma-aseen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Koski.

Poliisille on selvinnyt, että pidätettyjen miesten joukko oli lähtenyt lauantaina liikkeelle Vantaalta, jossa he olivat ostaneet useita pesäpallomailoja.

Miehet ajoivat Pikku Huopalahteen, jossa esitutkinnan mukaan noin 10–15 miestä hyökkäsi alaikäisen ja täysi-ikäisen asianomistajan kimppuun.

Esitutkinnassa selvisi, että alaikäisen asianomistajan kolme kaveria olivat päässeet tilanteesta karkuun, mutta hän itse kaatui ja joukko sai hänet kiinni.

Epäillyt hakkasivat häntä pesäpallomailoilla, potkivat ja varastivat häneltä matkapuhelimen. Samaan aikaan paikalla oli aiemmin mainittu toinen, täysi-ikäinen asianomistaja, jota joukkio puukotti jalkaan.

”Vaikuttaa siltä, että kyseessä oli ennalta sovittu ja suunniteltu väkivallanteko, jossa ainakaan kaikkia varsinaisia kohteita ei tavattu. Rikoksesta epäiltyjen autoista löydetyt tavarat antavat syytä epäillä, että matkan tarkoituksena oli ikävämpi suunnitelma kuin keväinen ajelu. Alaikäinen asianomistaja pahoinpideltiin ilmeisesti epähuomiossa tai varmuuden vuoksi. On vaikea kuvitella, miksi joukko parikymppisiä miehiä muuten hakkaisi alaikäistä poikaa pesäpallomailoilla”, sanoo tutkinnanjohtaja Koski.

Poliisi kertoo tiedotteessa pitävänsä huolestuttavana sitä, että nuorten miesten joukko oli hankkinut etukäteen erilaisia välineitä väkivallan toteuttamiseen. Jotta vastaaviin tilanteisiin voitaisiin puuttua, poliisi tekee tiivistä yhteistyötä muiden viranomaisten ja esimerkiksi järjestöjen kanssa. Merkittävään rooliin nousee poliisin ennalta estävä toiminta.

”Huolestuttavaa on myös se, että vastaavien tapausten asianomistajat eivät välttämättä ole omatoimisesti yhteydessä poliisiin. Syynä tähän voi olla esimerkiksi epäluottamus viranomaisia kohtaan, pelko kostosta tai aikomus kostaa asia itse”, sanoo Koski.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat