Helsinki aloittaa 18–44-vuotiaiden riski­ryhmäläisten rokotukset, ajanvaraus aukeaa torstaina - Kaupunki | HS.fi

Helsinki aloittaa 18–44-vuotiaiden riski­ryhmäläisten rokotukset, ajanvaraus aukeaa torstaina

Riskiryhmään kuuluvat ihmiset voivat varata rokotusaikoja torstaista lähtien verkossa ja perjantaista lähtien puhelimitse.

Asiakas sai Pfizer-Biontechin koronarokotteen Helsingissä Metropolian Myllypuron kampuksen koronarokoteasemalla helmikuussa.­

7.4. 15:47

Helsinki alkaa rokottaa riskiryhmiin kuuluvia 18–44-vuotiaita kaupunkilaisia. Riskiryhmään kuuluvat ne ihmiset, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistavia sairauksia. Näitä ovat muun muassa jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, tyypin yksi diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta ja keskivaikea tai vaikea uniapnea.

Riskiryhmäläiset voivat varata rokotusajan osoitteessa koronarokotusaika.fi torstaista kello 16 alkaen. Puhelimitse ajan voi varata ajanvarausnumerosta 09 310 46 300 perjantaista kello 8 lähtien.

Riskiryhmään kaksi kuuluville tänä vuonna 45 vuotta täyttäville ja tätä vanhemmille rokotusajanvaraus on auennut verkossa tiistaina ja puhelimessa keskiviikkona.

Rokotusoikeus tarkistetaan rokotuspisteillä Kanta-palvelusta tai Helsingin kaupungin potilastieto­järjestelmästä. Jos rokotukseen tuleva ihminen ei ole sairautensa vuoksi kaupungin sosiaali- ja terveystoimen asiakas tai Kanta-palvelun tietoihin pääsyä ei ole, riskiryhmään kuuluminen pyydetään todistamaan muulla tavoin, kuten sairaskertomuksen kopiolla.

Rokotuksia annetaan Jätkäsaaren, Messukeskuksen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteissä. Saatavien rokotteiden määrän lisääntymisen myötä rokotuspisteiden aukioloaikoja on laajennettu. Rokotuspisteet palvelevat jatkossa tiistaisin ja torstaisin iltakahdeksaan. Pisteet ovat auki myös lauantaisin.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimi lähettää torstaina tekstiviestin 18–44-vuotiaille riskiryhmään kaksi kuuluville. Tekstiviesti lähetetään niille henkilöille, jotka ovat sosiaali- ja terveystoimen asiakkaana terveytensä vuoksi.

Tekstiviestissä kerrotaan, että henkilö kuuluu mahdollisesti nyt rokotettavien ryhmään. Viestissä kehotetaan tarkistamaan, kuuluuko henkilö rokotettavien ryhmään ja katsomaan ajanvarausohjeet osoitteesta koronarokotus.hel.fi. Tekstiviestin lähettäjätiedoissa lukee HKI SOTE.

Jos kaupunkilainen saa tekstiviestin mutta ei katso kuuluvansa riskiryhmään, asialle ei tarvitse tehdä mitään. Oman ikäryhmän mukainen rokotusvuoro on myöhemmin tänä vuonna.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat