Aluehallintovirasto myönsi Metropolia-ammatti­korkeakoululle luvan yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamiseen - Kaupunki | HS.fi

Aluehallintovirasto myönsi Metropolia-ammatti­korkeakoululle luvan yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamiseen

Metropolia tuottaa esimerkiksi fysioterapeutin, suuhygienistin ja optikon palveluita.

Metropolia tarjoaa terveyspalveluja Hymy-kylässä Myllypuron kampusalueella. Kuva koulurakennuksen atriumista.­

7.4. 17:17

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Metropolia-ammattikorkeakoululle luvan yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamiseen 26. maaliskuuta 2021 alkaen.

”Olemme erittäin iloisia luvan saamisesta. Virallisen päätöksen myötä Metropolia vastaa osaltaan alueen kasvaviin hyvinvointi- ja terveyspalveluiden tarpeisiin, moniammatillisesti ja asiakaslähtöisesti”, iloitsee innovaatiojohtaja Minna Elomaa-Krapu ammattikorkeakoulun tiedotteessa.

Metropolia tuottaa fysioterapeutin, jalkaterapeutin, osteopaatin, optikon, toimintaterapeutin ja suuhygienistin palveluja. Palvelut toteutetaan ”Hyvinvointia Myllypurosta” eli Hymy-kylässä ammattikorkeakoulun kampusalueella. Palveluja tarjotaan sosiaali- ja terveysalan opintojen yhteydessä.

Ammattikorkeakoulu kertoo haluavansa tuottaa asiakaslähtöisiä sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluja monenlaiseen tarpeeseen ja monille eri väestöryhmille. Tarvetta palveluille on ammattikorkeakoulun mukaan syntynyt entistä enemmän koronaviruspandemian myötä.

Metropolia tekee myös kaikille maksutonta ohjaus- ja neuvontatyötä Pysäkkitoiminnan kautta. Pysäkki on maksuton sosiaali- ja terveysneuvontapiste, jossa sosiaali- ja terveysalan opiskelijat antavat neuvontaa esimerkiksi terveysasioista, asunnonhausta tai sähköisten asiointipalvelujen käytöstä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat