Kartta näyttää, missä koronavirus leviää Helsingissä nyt – Tartuntojen määrä laskussa - Kaupunki | HS.fi

Kartta näyttää, missä koronavirus leviää Helsingissä nyt – Tartuntojen määrä laskussa

Eniten tartuntoja todettiin suhteessa Itäkeskuksessa ja Marjaniemessä sekä Puotinharjussa.

Keskuskatu Helsingissä.­

8.4. 11:34

Helsingissä todettiin välillä 24. maaliskuuta – 7. huhtikuuta yhteensä noin 1 972 koronavirustartuntaa. Se on yli tuhat tartuntaa vähemmän kuin sitä edeltävällä kahden viikon aikajaksolla, jolloin tartuntojen määrä oli noin 3 063. Kokonaismääristä puuttuvat muutaman alueen, kuten Suomenlinnan ja Santahaminan, luvut.

Kahden viikon tarkastelujakson aikana tartuntojen määrät vähenivät merkittävästi. Ensimmäisen viikon aikana tartuntoja todettiin päivässä keskimäärin 176 ja jälkimmäisen aikana 111.

Määrällisesti eniten uusia tartuntoja todettiin Kontulan ja Vesalan (135 tartuntaa) sekä Etelä-Vuosaaren (112) alueilla, mutta ilmaantuvuus oli suurin Itäkeskuksessa ja Marjaniemessä sekä Puotinharjussa. Itäkeskuksen alueen ilmaantuvuusluku oli 836 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohden ja Puotinharjun 760.

Vähiten tartuntoja oli Östersundomissa sekä Kuusisaaren ja Lehtisaaren alueella, joissa molemmissa todettiin vain yksi tartunta.

Koko Helsingin ilmaantuvuusluku oli 7. huhtikuuta 298, kun kaksi viikkoa aiemmin se oli 486,4.

Vaikka ilmaantuvuusluku onkin pienentynyt, tartuntatilanne on yhä Helsingissä huonoin Suomen suurista kaupungeista. Vantaalla ja Turussa ilmaantuvuus on kuitenkin hyvin lähellä Helsingin tilannetta.

Helsingin osuus kaikista Suomen tartunnoista oli 7. huhtikuuta 29,2 prosenttia.

Eniten tartuntoja todettiin 20–39-vuotiaiden keskuudessa. Suhteessa ikäryhmän kokoon tartuntoja todettiin kuitenkin eniten 0–19-vuotiailla.

Positiivisten näytteiden osuus kaikista koronavirustesteistä on ollut kahden viime viikon aikana 4,7 prosenttia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat