Helsingin keskustassa korona­rajoituksia vastustaneille sakkoja, osa epäillyistä syyte­harkinnassa - Kaupunki | HS.fi

Helsingin keskustassa korona­rajoituksia vastustaneille sakkoja, osa epäillyistä syyte­harkinnassa

Kansalaistorilla pari viikkoa sitten järjestettyyn mielenosoitukseen osallistuneet eivät noudattaneet kokoontumisrajoituksia.

Koronarajoituksia vastustaneeseen mielenosoitukseen osallistui noin 300 ihmistä.­

8.4. 12:42

Helsingin Kansalaistorilla maaliskuussa järjestetty koronamielenosoitus on tuonut sakkoja osalle mielenilmaukseen osallistuneista.

Tapahtumaan osallistui poliisin arvion mukaan noin 300 ihmistä. Poliisi epäilee 46:ta kokoontumisrikkomuksista.

Mielenilmauksen järjestäjät eivät noudattaneet poliisin kanssa etukäteen sovittua suunnitelmaa. Mielenosoittajat jättivät myös tapahtumapaikalla huomiotta poliisin käskyt, joiden mukaan osallistujien olisi pitänyt liikkua kuuden hengen ryhmissä yhtenäisen joukon sijasta.

Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Juha-Matti Suomisen mukaan osalle 46 epäillystä on annettu sakkoja. Joitakin osallistujia ei enää epäillä rikoksesta.

”Osa tapauksista etenee esitutkinnan kautta syyteharkintaan, koska suostumusta sakkomenettelylle ei ole saatu tai rikosepäily on kiistetty”, Suominen kertoo Helsingin poliisin tiedotteessa.

Poliisi voi puuttua mielenosoituksen kulkuun, jos mielenosoitus vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta, estää liikennettä tai on tartuntatautilain 58. pykälän perusteella tehtyjen päätösten vastainen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat