Kuntosalit, uimahallit, museot ja nuorisotilat aiotaan pitää kiinni huhtikuun lopulle saakka pääkaupunkiseudulla - Kaupunki | HS.fi

Kuntosalit, uimahallit, museot ja nuorisotilat aiotaan pitää kiinni huhtikuun lopulle saakka pääkaupunkiseudulla

Yläkoululaisista osa palaa lähiopetukseen ensi maanantaina.

Mäkelänrinteen uimahallissa on viimeksi ollut uimareita viime vuoden marraskuussa.­

8.4. 14:06

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten korona­koordinaatioryhmä suosittaa joidenkin koronarajoitusten jatkamista aina huhtikuun 28. päivään saakka.

Kahdella viikolla olisivat jatkumassa muun muassa liikuntatilojen, kuntosalien, yleisten saunojen, uimahallien, tanssipaikkojen, kuorolaulun harrastetilojen, sisäleikkipuistojen ja kauppakeskusten yleisten tilojen sulkeminen.

Näitä tiloja koskevat sulkupäätökset ovat päättymässä sunnuntaina 11. huhtikuuta, mutta Etelä-Suomen aluahallintovirasto valmistelee jo uutta päätöstä.

Muuten suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Ennen pääsiäistä pääkaupunkiseudun koronaryhmä linjasi yläkoulujen ja lukioiden etäopetuksen purkamisesta asteittain. Ensi maanantaina yläkoululaiset palaavat osittaiseen lähiopetukseen siten, että vuoroviikoin osa oppilaista on etäopetuksessa ja osa lähiopetuksessa.

Lukiot jatkavat etäopetuksessa neljännen jakson loppuun eli huhtikuun puoliväliin asti, ja siirtyvät sen jälkeen vuorottelumalliin. Lukioiden vuorottelumallissa puolet opiskelijoista on lähiopetuksessa.

Ammatilliset oppilaitokset jatkavat etäopetusta yhtä pitkään kuin lukiot. Sen jälkeen ammatillisessa koulutuksessa siirrytään vuorottelumalliin, jossa kolmasosa oppimisyhteisön opiskelijoista on kerrallaan lähiopetuksessa.

Pääkaupunkiseudulla on jo aiempien päätösten perusteella voimassa lukuisia rajoituksia huhtikuun 30. päivään saakka.

Kulttuuritalot, museot ja nuorisotalot ovat kiinni huhtikuun loppuun. Kirjastot toimivat rajoitetusti.

Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty kuutta henkilöä isommilta ryhmiltä. Kaupunkien hallinnoimissa ryhmätiloissa ei järjestetä harrastustoimintaa muille kuin alle 12-vuotiaille.

Lähikontaktien välttämistä, etätyötä ja kasvomaskien käyttöä koskevat suositukset pysyvät voimassa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat