Poliisille kymmeniä ilmoituksia Helsingissä ja Espoossa liikkuvasta mahdollisesta sudesta – Riistanhoitoyhdistys: ”Hyvin suurella todennäköisyydellä kyse oli sudesta” - Kaupunki | HS.fi

Poliisille kymmeniä ilmoituksia Helsingissä ja Espoossa liikkuvasta mahdollisesta sudesta – Riistanhoitoyhdistys: ”Hyvin suurella todennäköisyydellä kyse oli sudesta”

Mahdolliset havainnot eläimestä tulee ilmoittaa hätänumeroon 112.

Ilta-Sanomien toimitussihteeri Timo Toivonen onnistui ottamaan sudesta kuvan Pajamäessä.­

10.4. 10:48 | Päivitetty 10.4. 20:38

Poliisi sai lauantai­aamupäivänä kymmeniä ilmoituksia mahdollisesta sudesta, joka on havaintojen mukaan liikkunut Espoon ja Helsingin välillä.

”Hyvin suurella todennäköisyydellä kyse oli sudesta”, kertoo Helsingin riistanhoito­yhdistyksen toiminnan­ohjaaja Paula Laukkanen puhelimitse HS:lle.

Laukkanen on nähnyt kuvia eläimestä sekä kuullut siitä havaintoja.

”Myös eläimen olemus ja käyttäytyminen, ihmisten välttely ja tapa jolla eläin liikkui, vaikutti hyvin susimaiselta.”

Lisäksi ajankohta on susihavainnoille otollinen: keväällä susilaumasta karkotetut nuoret urossudet liikkuvat pitkiäkin matkoja, kun ne etsivät omaa elinaluettaan.

”Juuri nämä sudet ovat usein niitä, jotka harhautuvat vaikkapa taajamiin”, Laukkanen selittää.

Helsingin poliisi kertoi lauantaina aamulla kello 10 jälkeen Twitter-tilillään, että sudeksi epäilty eläin liikkui Talin alueella. Susi ei tiedettävästi käyttäytynyt vaarallisesti tai lähestynyt ihmisiä.

Viimeisin havainto eläimestä on tehty poliisin mukaan kello 11.

”Viimeinen havainto on Espoon puolelta Laajarannasta”, kertoi Helsingin poliisin komisario Teemu Lappalainen.

Poliisi oli paikalla Laajalahdessa useilla partioilla. Myös riistanhoitoyhdistys on ollut valmiudessa.

Iltakuuteen mennessä sudesta ei ollut enää tullut uusia havaintoja poliisille.

Poliisin mukaan eläintä ei tule lähestyä. Mahdolliset havainnot eläimestä tulee ilmoittaa hätänumeroon 112.

Laukkasen mukaan vastaavat havainnot eivät ole pääkaupunkiseudullakaan erityisen poikkeuksellisia. Lähivuosina havaintoja on tehty etenkin Espoon ja Vantaan puolella.

Laukkanen ei silti usko, että sudet perustaisivat urbaanille alueelle pysyvää reviiriä kuten esimerkiksi cityketut. Alueet ovat sudelle liian rauhattomia ja ruokaa ei ole tarjolla tarpeeksi.

”En usko, että sudelle riittäisi ruoaksi kaupungin jätteet. Sudet ja ilvekset jotka tänne harhautuvat tulevat varmaan kauriiden perässä, joita Helsingin alueella on paljon.”

Laukkanen arvelee, että lauantaina nähty susi suuntaa viimeistään yön hiljaisuudessa pois taajama-alueelta, takaisin metsiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat