Poliisi selventää Espoossa lauantaina järjestetyn yleisö­tilaisuuden keskeyttämistä: ”Kyse ei ollut uskonnon­vapauden harjoittamisen rajoittamisesta” - Kaupunki | HS.fi

Poliisi selventää Espoossa lauantaina järjestetyn yleisö­tilaisuuden keskeyttämistä: ”Kyse ei ollut uskonnon­vapauden harjoittamisen rajoittamisesta”

Poliisin mukaan tilaisuuden järjestäjät eivät noudattaneet poliisin antamia ohjeistuksia.

13.4. 16:30

Länsi-Uudenmaan poliisi jatkaa tiedottamista viime sunnuntaina Espoossa järjestetyn yleisötilaisuuden keskeyttämisestä.

Poliisi keskeytti sunnuntaiaamuna Leppävaaran Läkkitorilla järjestetyn yleisötilaisuuden kokoontumisrajoitusten rikkomisen vuoksi. Kyseessä oli uskonnollisen yhteisön pitämä puhetilaisuus.

Tilaisuudessa oli poliisin mukaan paikalla 20–30 ihmistä. Tapahtumapaikalle oli asetettu tuolit 30 ihmiselle.

”Tilaisuudessa ei voitu varmistaa lähikontaktien välttämistä. Poliisipartion antamia tartuntataudin leviämistä koskevia suojausohjeita ei noudatettu. Tilaisuudesta ei ollut ilmoitettu etukäteen poliisille siten kuin kokoontumislaki edellyttää. Edellä olevan vuoksi poliisi joutui puuttumaan tilaisuuden järjestämiseen kokoontumislain nojalla”, kertoo apulaispoliisipäällikkö Kimmo Markkula tiistaina lähetetyssä tiedotteessa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaan yli kuuden hengen yleisötilaisuudet on kielletty 30. huhtikuuta saakka. Kokoontumislakia ei sovelleta uskonnollisten yhdyskuntien järjestämiin tilaisuuksiin, jotka järjestetään uskonnon harjoittamista varten yhdyskunnan omissa tai niitä vastaavissa tiloissa.

Markkula korostaa, että kyse ei ollut uskonnonvapauden harjoittamisen rajoittamisesta vaan kokoontumisrajoitusten valvonnasta.

Poliisi keskeytti tilaisuuden rauhallisesti, ja ihmiset hajaantuivat paikalta poliisin annettua poistumiskäskyn. Hetken kuluttua tilaisuus kuitenkin jatkui ja ihmiset alkoivat kerääntyä uudestaan yhteen.

Poliisi keskeytti tilaisuuden uudestaan ja otti kiinni kaksi ihmistä epäiltynä niskoittelusta poliisia vastaan. Kiinni otetuille on luvassa sakkorangaistus.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat