HSY valmistelee epäluottamukseen joutuneen toimitusjohtajan potkuja, vihreät arvostelee operaatiota salassa ja yllättäen tehdyksi - Kaupunki | HS.fi

HSY valmistelee epäluottamukseen joutuneen toimitusjohtajan potkuja, vihreät arvostelee operaatiota salassa ja yllättäen tehdyksi

Inkinen on johtanut Helsingin seudun ympäristöä 11 vuotta.

HSY:n toimitusjohtajaa Raimo Inkistä on kritisoitu muun muassa kahden johtavan viran täyttämisestä ilman avointa hakua. Inkinen on vastannut, että virkoihin vakinaistettiin niitä pitkään hoitaneet sijaiset.­

14.4. 10:38

Helsingin seudun ympäristön (HSY) toimitusjohtajan Raimo Inkisen erottamisprosessi etenee.

HSY:n hallitus päätti keskiviikkona aamulla, että toimitusjohtajan erottamiseen tähtäävä ylimääräinen yhtiökokous kutsutaan koolle huhtikuun 23. päivänä.

Päätös syntyi äänin 10–4. Vain Inkisen oma taustaryhmä vihreät vastusti ylimääräisen yhtiökokouksen kutsumista. Inkinen nousi toimitusjohtajaksi Espoon vihreiden riveistä.

Enemmistön tavoitteena on, että yhtymäkokous asettaa tilapäisen valiokunnan valmistelemaan toimitusjohtajan irtisanomista.

Inkinen on johtanut HSY:tä sen perustamisesta vuodesta 2009 lähtien. Häntä on kritisoitu omavaltaisista otteista muun muassa virkanimityksissä.

Viime vuoden lopulla ammattijärjestöjen pääluottamusmiehet kirjelmöivät hallitukselle henkilöstöjohtamisen puutteista, kuten siitä, että virkoja oli täytetty ilman avointa hakua.

Inkinen vastasi kritiikkiin, että virkoihin vakinaistettiin niitä pitkään hoitaneet sijaiset.

HSY:ssä työskentelee 800 ihmistä, ja se vastaa pääkaupunkiseudun vesihuollosta ja jätehuollosta. HSY:n vuosittainen liikevaihto on yli 350 miljoonaa euroa.

Yhtymäkokoukseen jokainen jäsenkunta nimeää yhden edustajan. Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen ovat yleensä nimenneet yhtymäkokoukseen teknisen toimen johtajia tai apulaiskaupunginjohtajia.

Vihreiden ryhmän mielestä hallituksen jäsenille ei ole annettu riittävästi tietoa epäluottamuksen perusteista. Vihreät jätti eriävän mielipiteen, jonka mukaan hallituksen tulisi ennen yhtymäkokousta varmistaa, että mahdollisen irtisanomisen perusteet ovat lain ja sopimusten mukaiset.

Vihreiden mukaan epäluottamuslause oli tehty salassa valmistellen ja yllätyksenä, jolloin Inkisellä ei ollut mahdollisuuksia mahdollisten epäkohtien korjaamiseen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat