Suojatietä pyörällä ylittänyt lapsi kuoli Espoossa, kuorma-auton kuljettajaa epäillään kuoleman­tuottamuksesta - Kaupunki | HS.fi

Suojatietä pyörällä ylittänyt lapsi kuoli Espoossa, kuorma-auton kuljettajaa epäillään kuoleman­tuottamuksesta

Kuorma-auton kuljettaja ja alakouluikäinen pyörällä kulkenut lapsi olivat kulkeneet samaan suuntaan, ja molemmille oli palanut risteyksessä vihreä valo.

16.4. 15:37 | Päivitetty 16.4. 19:58

Pyörällä liikkeellä ollut lapsi kuoli Espoon Lähderannassa Lähderannantiellä perjantai-iltapäivällä tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa. Onnettomuus tapahtui, kun lapsi oli ylittämässä suojatietä pyörällä ja jäi kääntyvän kuorma-auton alle. Lapsi kuoli onnettomuuspaikalla.

Rikoskomisario Klaus Geiger Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, että tapauksessa epäillyt rikosnimikkeet ovat perusmuotoinen kuolemantuottamus ja liikenteen vaarantaminen.

Onnettomuus tapahtui risteyksessä, jossa autot kääntyvät ostoskeskuksen parkkipaikalle.­

Geigerin mukaan kuorma-auton kuljettaja ja alakouluikäinen pyörällä kulkenut lapsi olivat kulkeneet samaan suuntaan, ja molemmille oli palanut risteyksessä vihreä valo. Geigerin mukaan kuorma-auton kuljettaja kääntyi vihreiden valojen aikana mutta ei havainnut lasta.

”Ei ole väärin kääntynyt vihreillä valoilla, mutta ei ole ollut tarpeeksi tarkkaavainen”, Geiger sanoo.

Lapsi ehti kuolla, ennen kuin poliisit ehtivät paikalle. Ambulanssi oli ehtinyt paikalle ennen poliisia.

Kuorma-auton kuljettaja ja kuollut lapsi etenivät samansuuntaisesti. Onnettomuus tapahtui kuorma-auton kääntyessä liikennevaloissa.­

Onnettomuus tapahtui lähellä Lähderannan liikekeskittymää risteyksessä, jossa autot kääntyvät ostoskeskukselle. Geiger ei osaa arvioida, kuinka onnettomuusaltis paikka on, mutta alueella liikkuu hänen mukaansa paljon koululaisia.

Poliisi ei ole vielä kuullut kuorma-autoa kuljettanutta henkilöä, häntä kuullaan huomenna. Geiger ei halua arvioida mahdollisen tulevan rangaistuksen suuruutta.

”Nyt kuullaan todistajia ja kuljettajaa. Kaikki asianosaiset pyritään kuulemaan pikaisesti. Tämä on valitettava tilanne kaikille.”

Onnettomuuspaikalle oli perjantaina alkuillasta tuotu kynttilöitä ja kukkia. Paikalle tullut Jenna Hirvonen ei tuntenut kuollutta lasta, mutta halusi kunnioittaa tätä.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat