Pieni Hylkysaari Helsingin edustalla myytiin seitsemällä miljoonalla eurolla: uusi omistaja avaa yleisen saunan ja kesäkahvilan - Kaupunki | HS.fi

Pieni Hylkysaari Helsingin edustalla myytiin seitsemällä miljoonalla eurolla: uusi omistaja avaa yleisen saunan ja kesäkahvilan

Hylkysaari sijaitsee Korkeasaaren eteläpuolella.

19.4. 9:57 | Päivitetty 19.4. 11:21

Valtion omistama Senaatti-kiinteistöt on myynyt Helsingin edustalla sijaitsevan Hylkysaaren. Saari pantiin myyntiin viime vuonna ja siitä järjestettiin tarjouskilpailu.

Lue lisää Hylkysaaresta: Kokonainen saari tulossa myyntiin Helsingin keskustan vierestä, kävely­etäisyys suunnitellulle raitio­vaunu­pysäkille

Senaatti-kiinteistöt kertoo nyt myyneensä saaren Valo Investments Group Holdingin tytäryhtiölle Hylkysaari oy:lle seitsemän miljoonan euron kauppahintaan.

Hylkysaari sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Helsingin keskustasta, Korkeasaaren eteläpuolella. Sen päärakennus on vuonna 1910 valmistunut luotsikasarmi. Saarella toimi Suomen Merimuseo vuosina 1973–2007.

Valtion myymä Hylkysaari sijaitsee Korkeasaaren eteläpuolella, noin kahden kilometrin päässä Helsingin keskustasta.­

Saari myytiin nykyisellä voimassa olevalla asemakaavalla, jossa se on osoitettu kaikille avoimeksi virkistysalueeksi. Saaren ostanut Hylkysaari oy suunnittelee saarelle matkailu- ja virkistystoimintaa jo ensi vuoden kesäksi.

”Hylkysaari Oy hahmottelee saareen matkailu- ja virkistystoimintoja osana Helsingin merellistä strategiaa. Suunnitelmassamme on myös Hylkysaaren historiallisten rakennusten kunnostaminen ja saaren luonnon elvyttäminen. Kesän 2022 suunnitelmissa on avata julkinen sauna ja kesäkahvila”, sanoo yhtiön hallituksen jäsen Taru Lehtonen Senaatti-kiinteistöjen tiedotteessa.

Senaatti-kiinteistöt myi saaren, koska valtiolla ei enää ollut sille käyttöä.

”Hylkysaari herätti laajaa kiinnostusta jo ennen myynnin aloitusta, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että keskeisellä sijainnilla oleva historiallinen kohde löysi nyt uuden omistajan. Nyt kohteeseen sidotut varat voidaan vapauttaa valtion muihin tarpeisiin”, kertoo Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Jenna Kiukkonen tiedotteessa.

HS kertoi lokakuussa, että Hylkysaarta tavoitteli myös varta vasten perustettu yhdistys, jonka oli määrä kerätä neljä miljoonaa euroa ja ostaa saari kaupunkilaisten virkistäytymiseen ilman ”ison rahan välikäsiä”. Yhdistys suunnitteli saareen muun muassa saunoja, luontopolkuja, melontakeskusta sekä paikkaa, jossa pitää joogaa ja retriittejä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat