Epäluottamuslauseen saanut HSY:n toimitusjohtaja irtisanoutuu: ”Päällimmäinen tunne on helpotus” - Kaupunki | HS.fi

Epäluottamuslauseen saanut HSY:n toimitusjohtaja irtisanoutuu: ”Päällimmäinen tunne on helpotus”

HSY:n hallitus päätyi aiemmin antamaan epäluottamuslauseen Inkiselle.

Raimo Inkinen on johtanut HSY:tä vuodesta 2009 asti.

19.4. 14:27 | Päivitetty 19.4. 15:03

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) toimitusjohtaja Raimo Inkinen on irtisanoutunut virastaan. Erosopimuksen mukaisesti irtisanoutuminen tulee voimaan 30. syyskuuta, mutta käytännössä Inkisen viranhoito loppuu jo 30. huhtikuuta mennessä, HSY kertoo tiedotteessa.

Toimitusjohtajan virkaa sijaistamaan tulee talousjohtaja Pekka Hänninen 1. toukokuuta alkaen. Inkinen on toiminut tehtävässään vuodesta 2009 alkaen.

Inkisen mukaan työnantajan kanssa saatiin allekirjoitettua erosopimus maanantaina. Johtajasopimuksen perusteella Inkinen saa vapaaehtoisesta irtisanoutumisesta vuoden palkan, mutta monista muista eroon liittyvistä yksityiskohdista piti neuvotella erikseen.

”Päällimmäinen tunne on helpotus. Olen tehnyt johtajatehtäviä 30 vuotta ilman välivuosia, ilman vuorotteluvapaata. Nyt on aikaa rauhoittua ja miettiä tulevaa”, Inkinen sanoo.

Hän ei kommentoi eronsa syitä tai eroprosessin yksityiskohtia.

”Tiedotusvastuu on HSY:llä”, Inkinen sanoo.

HSY:n hallitus päätyi ennen pääsiäistä antamaan epäluottamuslauseen Inkiselle. Taustalla on pitkään jatkunut tyytymättömyys tämän tapaan johtaa 800 ihmistä työllistävää kuntayhtymää.

Eräänlainen lähtölaukaus eroprosessille oli HSY:n pääluottamusmiesten kirjoittama kirje, jossa muun muassa moitittiin Inkistä siitä, että hän oli vakinaistanut keskeisiin tehtäviin ihmisiä ilman avointa hakua.

Hallitus oli jo päättänyt kutsua ylimääräisen yhtymäkokouksen koolle ensi viikolla. Yhtiökokoukseen nimeää jokainen jäsenkunta yhden edustajan. Jäsenkuntia ovat Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

Ennakkoon oli tiedossa, että ylimääräinen yhtiökokous olisi toimitusjohtajan irtisanomisesta samalla kannalla kuin hallituksen enemmistö. HSY:n hallituksessa Inkisen erottamista ovat vastustaneet vain vihreiden neljä edustajaa.

Diplomi-insinööri Inkinen nousi toimitusjohtajan tehtäviin Espoon vihreiden ryhmästä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat