Terasseja eivät koske yhtä tiukat säännöt kuin ravintoloiden sisätiloja: Terassilla voisi vaikka laulaa karaokea tai pelata biljardia - Kaupunki | HS.fi

Terasseja eivät koske yhtä tiukat säännöt kuin ravintoloiden sisätiloja: Terassilla voisi vaikka laulaa karaokea tai pelata biljardia

Terassilla jokaiselle asiakkaalle on järjestettävä istumapaikka pöytätason luona. Muutoin liikkuminen on vapaampaa kuin sisällä ravintolassa.

Ihmisiä ravintolan terassilla Helsingissä 19. huhtikuuta 2021.­

19.4. 17:50

Monet ravintoloiden sisätiloja koskevat koronarajoitukset eivät ulotu ravintoloiden terasseille.

Terasseille ei ole asetettu asiakasmäärien rajoituksia, kun ruokaravintoloissa asiakasmäärä on puolitettu ja baareissa pienennetty kolmasosaan.

Asiasta twiittasi ravintoloitsija Henri Alén maanantaina.

Asian vahvistaa Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) alkoholihallinnon yksikön päällikkö Riku-Matti Lehikoinen.

”Kyllä se näin on. Asiakaspaikkojen rajoitukset koskevat sisätiloja. Ulkona on kuitenkin jokaiselle asiakkaalle järjestettävä istumapaikka pöytätason luona”, Lehikoinen täsmentää.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston alkoholihallintoyksikön päällikkö Riku-Matti Lehikoinen pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudessa 6. lokakuuta 2020 Helsingissä.­

Liikkumista ei rajoiteta ulkotiloissa samalla tavalla kuin sisällä. Ravintoloiden sisällä asiakkaiden olisi pysyteltävä omassa pöydässään vessassa tai tupakalla käyntejä lukuun ottamatta.

Sen sijaan terassilla voi liikkua vapaamminkin. Terassikaraoke tai terassitanssit voisivat siis onnistua, jos muut viranomais­määräykset toteutuvat.

”Terassibiljardikin olisi mahdollista, mutta silloin pöytä olisi nostettava ulos”, Lehikoinen sanoo.

Biljardiesimerkki ei ole tuulesta temmattu, sillä Lehikoisen mukaan avilta on kyselty, onko biljardinpeluun tapainen liikkuminen sisätiloissa sallittua.

Vastaus on ei, koska asiakkaiden on sisällä vältettävä ylimääräistä liikkumista.

Terasseja koskevat samat aukioloaikarajoitukset ja alkoholinmyynnin aikojen rajoitukset kuin sisätilojakin.

Ravintolat pääsivät maanantaina avaamaan ovensa koko maassa kuuden viikon kiinniolon jälkeen. Ravintoloiden aukioloaikoja on kuitenkin rajoitettu pahimmilla koronavirusepidemian alueilla, kuten Uudellamaalla.

Rajoitusalueilla anniskeluravintolat voivat olla auki iltakuuteen ja ruokaravintolat iltaseitsemään. Alkoholin tarjoilun täytyy loppua ravintoloissa kello 17.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat