Uusi linjaus pääkaupunkiseudulle: Nuorten sisäharrastukset saavat taas jatkua vapun jälkeen - Kaupunki | HS.fi

Uusi linjaus pääkaupunkiseudulle: Nuorten sisäharrastukset saavat taas jatkua vapun jälkeen

Koordinaatioryhmä linjasi myös, että peruskoulun 7.–10.-luokat ja toinen aste siirtyvät kokonaan lähiopetukseen 3. toukokuuta alkaen.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa, että 20-vuotiaiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta sisätiloissa avautuisi jälleen toukokuun 3. päivästä lähtien.­

20.4. 15:43

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa, että 20-vuotiaiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta sisätiloissa avautuisi jälleen toukokuun 3. päivästä lähtien.

Jotta nuoret pääsevät sisätiloissa harrastamaan, täytyy Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) päätös tilojen sulkemisesta päättyä. Avi valmistelee omia päätöksiään, ja tiedottaa niistä myöhemmin.

Harrastustoiminnan avaaminen edellyttää muun muassa terveysturvallisuussuunnitelman toimittamista kaupungille. Suunnitelmassa on muun muassa kuvattava, miten toiminnassa vältetään lähikontakteja ja miten ryhmän koko on suhteutettu harrastustilaan.

Koordinaatioryhmä linjasi tiistaisessa kokouksessaan, että peruskoulun 7.–10.-luokat ja toinen aste siirtyvät kokonaan lähiopetukseen 3. toukokuuta alkaen. Tällä hetkellä opetus järjestetään vuorottelumallilla.

Ryhmä suosittaa myös, että erityisuimakortin haltijoille annetaan mahdollisuus uimahallikäynteihin toukokuun 3. päivästä alkaen.

Lisäksi koordinaatioryhmä linjasi, että viime viikolla tehtyä harrastustoiminnan linjausta täydennetään seuraavasti: 20-vuotiaiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta mahdollistetaan ulkotiloissa rajoitetusti. Myös muut kuin liikuntaharrastukset ovat mahdollisia.

Kuorolaulu, harrastajateatteri ja vastaava ryhmäharrastustoiminta on kuitenkin kielletty huhtikuun 28. päivään asti myös ulkotiloissa. Lisäksi nuorisotyön toteuttaminen rajatuissa ryhmissä ulkona on mahdollista.

Rajoitukset asiakastiloissa ja yleisötilaisuuksissa pysyvät edelleen voimassa. Ryhmä suosittaa, että nykyisiä rajoituksia jatketaan toukokuun 16. päivään saakka.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat