Helsinki palkkaa omia lastenpsykiatreja, jotka alkavat auttaa kouluissa, neuvoloissa ja päiväkodeissa - Kaupunki | HS.fi

Helsinki palkkaa omia lastenpsykiatreja, jotka alkavat auttaa kouluissa, neuvoloissa ja päiväkodeissa

Lisäksi Itä-Helsinkiin perustetaan toinen nuorisoasema ja Pohjois-Haagaan kolmas sekä nuorille että aikuisille tarkoitettu Mieppi.

Rattaita Kallion perhekeskuksen käytävällä tammikuussa. Uusi lastenpsykiatrian yksikkö olisi tarkoitettu alle 13-vuotiaille lapsille.­

21.4. 10:22

Helsingin kaupunki perustaa uuden perustason lastenpsykiatrisen yksikön perhekeskuksien yhteyteen.

Sen tarkoitus on tukea perheitä paitsi suurissa perhekeskuksissa, myös pienemmissä neuvoloissa sekä alakouluissa ja päiväkodeissa.

Uuteen yksikköön ollaan palkkaamassa esimerkiksi lastenpsykiatreja ja -neurologeja, psykologeja, neuropsykologeja ja toimintaterapeutteja. Rekrytoinnit on jo hyväksytty kaupunginhallituksessa.

Uusi yksikkö esimerkiksi suunnittelee ja arvioi lapsen tarvitsemaa hoitoa ja kuntoutusta ja tekee yhteistyötä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) lastenpsykiatrian kanssa, jos lapsi tarvitseekin erikoissairaanhoitoa.

Yksikön sijaintipaikaksi on mietitty tulevaa Kampin perhekeskusta, mutta se toimisi koko Helsingissä.

Lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut ovat olleet pääkaupunkiseudulla pitkään pahasti ruuhkautuneita. Muutakin uutta on tulossa tilannetta helpottamaan.

Lue lisää: ”Että minut olisi kohdattu ihmisenä” – Kun nuoren mieli murtuu, avun sijasta vastassa on Helsingin seudulla liian usein syvä suo

Helsinki ja Hus ovat yhdessä perustamassa intensiivistä jalkautuvaa hoitoa 10–17-vuotiaille nuorille, jotka ovat joko lastensuojelun tai nuorisopsykiatrian asiakkaita. Sijoitetuista ja huostaanotetuista nuorista osan kohdalla on todettu, että he eivät ole saaneet ajoissa tarpeeksi vahvaa hoitoa psyykkiseen oireiluun.

Pohjois-Haagaan ollaan perustamassa kaupungin kolmas Mieppi. Miepit tarjoavat jonottamatta ja ilman lähetettä keskusteluapua nuorille ja aikuisille, ennestään niitä on Myllypurossa ja Kalasatamassa.

Kaupunki on myös avaamassa toista nuoria matalalla kynnyksellä tukevaa nuorisoasemaa Itä-Helsinkiin, sen tarkempaa osoitetta ei ole vielä kerrottu.

Sosiaali- ja terveyshuollon ammattilaiset alkavat tehdä nykyistä tiiviimpää yhteistyötä myös koulujen kuraattorien ja psykologien kanssa. Kouluissa on lisäksi tarkoitus lisätä tunne- ja vuorovaikutustaitojen opetusta lapsille.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat