Poliisi tutkii Vantaan Varistossa yöllä syttyneitä tulipaloja tuhotöinä – autoja tuhoutui katoksissa - Kaupunki | HS.fi

Poliisi tutkii Vantaan Varistossa yöllä syttyneitä tulipaloja tuhotöinä – autoja tuhoutui katoksissa

Ainakin kuusi autoa tuhoutui tulipaloissa.

22.4. 9:44 | Päivitetty 22.4. 13:13

Vantaan Varistossa syttyi torstain vastaisena yönä neljä tulipaloa, joissa paloi ainakin kuusi autoa. Paloja epäillään tahallaan sytytetyiksi.

Tulipaloja ja niiden syttymissyytä tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa tällä hetkellä rikosnimikkeellä tuhotyö, tiedottaa poliisi. Rikosnimikkeet saattavat vielä tarkentua tutkinnan edetessä.

Poliisi pyytää ilmoittamaan edellä mainittuihin tulipaloihin liittyvistä tiedoista ja havainnoista sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Tulipalot tapahtuivat asuinalueella ja niistä ilmoitettiin hätäkeskukseen yhteensä neljästä eri osoitteesta.

”Siellä on poltettu roskiksia ja autokatoksia. Ne oli mitä todennäköisimmin sytytetty”, kertoo Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tommi Leppioja.

Leppioja kertoo, että pelastuslaitos sai Varistosta yhteensä neljä ilmoitusta noin tunnin sisällä.

”Saimme puoli yhden aikaan hälytyksen, että roskakatos oli tulessa. Kun olimme sitä sammuttamassa ja osa yksiköistä palaamassa pois, tuli ilmoitus, että noin sadan metrin päässä oli samanlainen tulessa.”

Tämän jälkeen pelastuslaitos sai vielä kilometrin säteeltä kaksi ilmoitusta tulessa olevasta roskakatoksesta ja autosta.

Pelastuslaitos sai palot rajattua roskakatoksiin, eikä henkilövahinkoja syntynyt. Kokonaisuudessaan tilanne kesti noin tunnin, mutta Leppiojan mukaan palot olivat kestäneet jo jonkin aikaa ennen kuin pelastuslaitos sai ilmoituksen.

Syntyneet vahingot olivat merkittäviä.

”Kuutisen autoa paloi täysin, ja neljä muuta autoa sai säteilylämpöä. Aika isot vahingot tuli roskakatospaloista”, sanoo Leppioja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat