Kevätsää vaihtui hetkessä räntäsateeseen, ensi yöksi pää­kaupunki­seudulle luvassa jopa pakkasta – Myös vapusta tulossa koko maassa viileä - Kaupunki | HS.fi

Kevätsää vaihtui hetkessä räntäsateeseen, ensi yöksi pää­kaupunki­seudulle luvassa jopa pakkasta – Myös vapusta tulossa koko maassa viileä

Tulevana yönä lämpötila voi laskea pakkasen puolelle myös pääkaupunkiseudulla. Perjantaina voi lisäksi esiintyä ukonilmaa.

23.4. 7:30 | Päivitetty 23.4. 15:45

Viime viikkojen keväinen säätila on ohi koko Suomessa. Pääkaupunkiseudulla herättiin perjantaina räntäsateeseen. Räntäsateen odotetaan vaihtuvan vesisateeksi päivän aikana. Lämpötila Etelä-Suomessa nousee noin viiteen asteeseen. Pilvipeite voi osin rakoilla.

Perjantain ja lauantaina välisenä yönä pääkaupunkiseudullakin mennään lähelle nollaa, jopa pakkasen puolelle. Autoilijoita kehotetaan varovaisuuteen varsinkin yöllä ajaessa.

”Yön aikana sade voi muuttua lumeksi, mutta kertymää tulee niin vähän, että maa tuskin on huomennakaan valkoinen”, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Petri Hoppula.

Sadekuuroja voi esiintyä koko viikonloppuna pitkin pääkaupunkiseutua, ja perjantaina on myös ukkosen mahdollisuus.

”Jopa ukkonen voi jyrähtää tänään, se on sellainen lisämauste”, sanoo Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr.

Märkä lumisade sai maan hetkellisesti valkoiseksi Pohjois-Helsingissä.­

Kylmän säätyypin odotetaan jatkuvan pitkälle tulevaan viikkoon. Hoppulan mukaan luvassa on selvästi kylmempää kuin mihin on jo ehditty tottua. Keskilämpötila viiden seuraavan vuorokauden aikana on ennusteen mukaan keskiarvoa kolme astetta alempana.

”Kymmenen asteen ylityksiä ei luultavasti tulla näkemään edes seuraavan 10 vuorokauden aikana”, Hoppula sanoo.

Maa valkoisena Maunulassa Helsingissä perjantaina aamulla. Lukijan kuva.­

Muualla Suomessa lunta on satanut yön aikana useita senttejä. Pellon mittausasemalla Lapin maakunnassa viimeisen 12 tunnin aikana on tullut 12 senttiä lunta. Pohjanmaallakin on mitattu yli viiden sentin lumikertymiä.

Viikon päässä häämöttävää vappua vietetään sitäkin koko maassa viileässä säässä.

Etelä-Suomessa vappuaattona ja vapunpäivänä lämpötilat pysyvät näillä näkymin 10 asteen alapuolella.

Lumi peitti maan Helsingin Laajasalossa aamuvarhaisella. Lukijan kuva.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat