Poliisi on ottanut kiinni kuusi Elokapinan mielenosoittajaa, istuivat Helsingissä ajoväylillä osoittamassa mieltä hallituksen ilmastotoimista - Kaupunki | HS.fi

Poliisi on ottanut kiinni kuusi Elokapinan mielenosoittajaa, istuivat Helsingissä ajoväylillä osoittamassa mieltä hallituksen ilmastotoimista

Helsingin lisäksi mielenilmauksia on järjestetty Tampereella ja Joensuussa.

Elokapinan järjestämä Yhden kapina -mielenilmaus Helsingin keskustassa Kaivokadulla 20. huhtikuuta 2021.

23.4. 10:00 | Päivitetty 23.4. 13:15

Poliisi on ottanut kiinni kuusi Elokapina-liikkeen mielenosoittajaa, kerrotaan Helsingin poliisin johtokeskuksesta.

Joitain mielenosoittajia on myös sakotettu niskoittelusta, sillä he eivät ole noudattaneet poliisin poistumiskäskyä.

Elokapina-liike kertoi järjestävänsä perjantaina kello 10 alkaen mielenilmauksen Helsingissä. Mielenosoituksessa yksittäisiä henkilöitä on istunut ajoradalla.

Poliisin mukaan mielenosoitus on aiheuttanut hetkellisiä liikennehaittoja. Poliisista ei osattu kommentoida, kuinka pitkään mielenosoituksen on tarkoitus jatkua.

Helsingin lisäksi mielenilmauksia järjestetään Tampereella ja Joensuussa.

Mielenilmauksilla Elokapina, joka on osa kansainvälistä Extinction Rebellion ympäristöliikettä, haluaa osoittaa hallitukselle tyytymättömyytensä puoliväliriihen asialistaan.

Liikkeen mukaan puoliväliriihessä pitäisi huomioida ilmastotoimet ja päästövähennykset, eikä keskittyä liikaa talouden kestävyysvajeeseen.

”Valtion velkasuhteesta ja työllisyysasteesta kiistely on väärä prioriteetti nykytilanteessa, jossa ilmastokriisi ja luontokato ovat uhka koko ihmissivilisaation jatkuvuudelle”, sanotaan liikkeen tiedotteessa.

Mielenilmaisut järjestetään Elokapinan mukaan koronapandemian takia voimassaolevaa kuuden hengen kokoontumisrajoitusta noudattaen.

Elokapina on järjestänyt tällä viikolla useita pieniä mielenilmauksia puutteellisina pitämiään hallituksen ilmastotoimia vastaan. STT:n tietojen mukaan tiistaina poliisi poisti mielenosoittajia ajoradalta Helsingissä ja Tampereella.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat