Helsinki myöntää bonuspalkkion lääkäreille ja palkankorotuksia tuhansille muille työntekijöille - Kaupunki | HS.fi

Helsinki myöntää bonuspalkkion lääkäreille ja palkankorotuksia tuhansille muille työntekijöille

Helsingin kaupunki antaa palkankorotuksia muun muassa lastenhoitajille, pelastajille, liikunnanohjaajille, nuoriso-ohjaajille sekä lupa-arkkitehdeille.

Helsingin palveluksessa oleville lääkäreille myönnetään tälle vuodelle kertaluontoinen palkkio. Bonuspalkkion saavat terveysasemilla, neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa työskentelevät lääkärit.­

26.4. 9:36 | Päivitetty 26.4. 18:30

Helsingin palveluksessa oleville lääkäreille myönnetään tälle vuodelle kertaluontoinen palkkio, 1,4 miljoonaa euroa. Bonuspalkkion saavat terveysasemilla, neuvoloissa sekä koulu- ja opiskelu­terveydenhuollossa työskentelevät lääkärit.

Lääkäreiden kertapalkkion ohella Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantaina kokouksessaan, että muillekin osaavan henkilöstön saatavuusongelmista kärsiville aloille annetaan lisää määrärahoja. Näissä muissa palkitsemisissa on kyse palkankorotuksista.

Kuluvalle vuodelle sosiaali- ja terveyspalveluissa tulee määrärahoja yhteensä 2,75 miljoonaa euroa. Niistä kasvatuksen ja koulutuksen alalle tulee 980 000 euroa, pelastuslaitokselle 562 000 euroa, kulttuuriin ja vapaa-aikaan 106 000 euroa ja kaupunkirakenteeseen 9 000 euroa.

Käytännössä palkankorotuksen saa erityisesti hoitohenkilöstö, jonka saatavuutta pandemiavuosi on vaikeuttanut. Toinen suuri henkilöstöryhmä on varhaiskasvatuksen lastenhoitajat.

Lisäksi korotuksia on luvassa tietyille lääkäritehtäville sosiaali- ja terveystoimialalla ja työterveysliikelaitoksessa sekä pelastuslaitoksen palomiehille, tietyille kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan liikunnanohjaus- ja nuoriso-ohjaajien tehtäville sekä kaupunkiympäristön toimialan lupa-arkkitehdeille.

Palkankorotukset tulevat voimaan toukokuun alusta. Ne koskevat yhteensä yli 6 000 työtehtävää.

Helsinki pyrkii tällä palkkakehitys­suunnitelmalla lisäämään kaupungin houkuttelevuutta työnantajana. Erityisesti korotuksia ohjataan sellaisille ammattiryhmille, joissa osaavan työvoiman saamisessa on panostettava kilpailukykyyn palkkauksessa.

Palkankorotuksista ja lääkäreiden kertapalkkioista päättää lopulta valtuusto.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat