Koko Espoon perus­suomalaisten puheen­johtajisto erotettiin puolueesta - Kaupunki | HS.fi

Koko Espoon perus­suomalaisten puheen­johtajisto erotettiin puolueesta

Syynä on yhden ehdokkaan jättäminen pois ehdokaslistalta ohi hallituksen päätöksen ja kertomatta asiasta kenellekään.

Paavo Määttä (vas.), Cia Grönberg ja Heikki Tuppurainen.­

28.4. 12:19 | Päivitetty 28.4. 15:20

Perussuomalaisten puoluehallitus on erottanut puolueesta Espoon perussuomalaisten puheenjohtajiston.

Syynä on yhden ehdokkaan jättäminen pois ehdokaslistalta ohi hallituksen päätöksen ja kertomatta asiasta kenellekään. Kuntavaalien ehdokasasettelu päättyy poikkeuksellisesti vasta ensi viikolla, joten ehdokas ehditään vielä palauttaa ehdokaslistalle, kertoo puoluesihteeri Simo Grönroos.

Grönroos pitää tapahtumaa poikkeuksellisena ja erotettujen rikettä vakavana.

”Käsitykseni mukaan asian taustalla on henkilökohtaisia riitoja. Tällainen peli ei kuitenkaan vetele.”

HS:n tietojen mukaan puolueen ehdokaslistalta pois jätetty oli espoolainen ehdokas Paul Usvalampi.

Puolueesta erotetut henkilöt ovat puheenjohtaja Paavo Määttä, varapuheenjohtaja Cia Grönberg ja toinen varapuheenjohtaja Heikki Tuppurainen. Erottaminen tarkoittaa, että henkilöt eivät voi olla perussuomalaisten listalla kuntavaaliehdokkaana.

Puolueesta erotettu Tuppurainen on asian taustoista eri mieltä Grönroosin kanssa. Tuppurainen epäilee, että erottamisen taustalla on muita seikkoja ja ehdokasasettelun viilaamista pidettiin vain tekosyynä nykyisen puheenjohtajiston erottamiseen. Hän ei myöskään tunnista Grönroosin mainitsemia ”henkilökohtaisia riitoja”.

Tuppuraisen mukaan on hyvin tavallista tehdä viime hetken muutoksia ehdokasasetteluun. Ehdokaslistojen lopulliseen muokkaamiseen oli Tuppuraisen mukaan mandaatti.

”Me vaihdoimme kolme henkilöä ehdokaslistalta. Siitä alkoi tämä kosto-operaatio.”

Tuppuraisen mukaan vain yksi vaihdon kohteena ollut henkilö, Paul Usvalampi, herätti perussuomalaisten hallituksessa närää. Tilanne ei kuitenkaan Tuppuraisen mukaan lauennut, vaikka Usvalampi palautettiin ehdokaslistalle.

Tuppurainen kertoo, että hän ei tunne Usvalampea henkilökohtaisesti ja syyt hänen poistamiseensa ehdokaslistalta olivat vähäisiä.

Usvalampi on Espoon perussuomalaisten edellisen hallituksen puheenjohtaja ja espoolainen varavaltuutettu.

Espoon perussuomalaisten edellinen puheenjohtajisto vaihtui viime vuonna, ja nykyinen puheenjohtajisto aloitti silloin toimintansa.

”Tämä herättää kielteisiä tunteita, ja koen, että tässä asiassa on tehty vääryyttä. Vain yhden henkilön vuoksi tehtiin aika iso operaatio”, Tuppurainen sanoo.

Espoon perussuomalaisten uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin tiistaina Kari Paunonen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Seppo Kallunki.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat