Alaikäistä iskettiin teräaseella selkään Jätkäsaaressa, saman nuoren miehen epäillään puukottaneen toistakin uhria – Poliisi huolissaan ilmiöstä: ”Teräaseita käytetään todella matalalla kynnyksellä” - Kaupunki | HS.fi

Alaikäistä iskettiin teräaseella selkään Jätkäsaaressa, saman nuoren miehen epäillään puukottaneen toistakin uhria – Poliisi huolissaan ilmiöstä: ”Teräaseita käytetään todella matalalla kynnyksellä”

Miehen epäillään puukottaneen toista uhreistaan sen jälkeen kun tämä oli kaatunut maahan.

Sunnuntainen puukotus tapahtui Ruoholahdessa Crusellinsillan lähistöllä.­

3.5. 13:15 | Päivitetty 3.5. 15:08

Helsingin poliisi on selvittänyt sunnuntaina Jätkäsaaressa Saukonpaadenrannassa tapahtunutta puukotusta. Kahdesta tapon yrityksestä epäillään 18-vuotiasta miestä. Uhrit ovat alaikäisiä.

Hätäkeskus hälytti poliisin paikalle sunnuntaina noin kello 16.45. Poliisipartiot löysivät alaikäisen uhrin Saukonpaadenrannasta ja antoivat hänelle ensiapua.

Poliisin maanantaisen tiedon mukaan epäillyn tekijän ja uhrin välille oli tullut riitaa Ruoholahdessa Crusellinsillan lähellä. Epäilty oli ottanut puukon esiin ja lähtenyt jahtaamaan nuorta, joka oli kaatunut.

Epäilty oli lyönyt häntä puukolla selkään ja juossut karkuun tapahtumapaikalta.

”Myöhemmin poliisille selvisi, että sama epäilty olisi mahdollisesti yrittänyt puukottaa myös toista alaikäistä poikaa tapahtumapaikalla. Hän ei kuitenkaan loukkaantunut”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth poliisin tiedotteessa.

Epäilty tekijä tavoitettiin myöhemmin sunnuntai-iltana, ja hän on poliisin hallussa. Miestä ei ole vielä kuulusteltu. Tapausta tutkitaan tällä hetkellä kahtena tapon yrityksenä, ja poliisi selvittää edelleen tapahtumien tarkkaa kulkua.

Tapahtumista havaintoja tehneitä tai asiasta jotakin tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin. Tiedot voi lähettää osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai Whatsappissa numeroon 046 922 465.

Vappuviikonloppuna Helsingissä tapahtui myös toinen teräaseella tehty hyökkäys. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä yhtä henkilöä puukotettiin Kaivopuistossa.

Rikostarkastaja Jari Koski Helsingin poliisista kertoo, että tässäkin puukotuksessa uhri selvisi sairaalakäynnillä.

Poliisi tutkii myös kaksi viikkoa sitten päärautatieasemalla tapahtunutta puukotusta, jossa epäiltynä on 16-vuotias poika. Uhri, 24-vuotias mies, kuoli tapahtumapaikalle.

Helsingin poliisi on jo pitkään viestittänyt huoltaan alaikäisten ja nuorten aikuisten tavasta käyttää teräaseita välienselvittelyssä.

Lue lisää: Helsingin kaduilla on lisääntynyt nuorten huumekulttuuri, johon kuuluvat veitsillä varustautuminen ja velanperintä – Mitä asialle pitäisi tehdä?

”Puukkoja on kannettu mukana iät ja ajat. Viime vuoden puolella Helsingissä nähtiin, että niitä oli myös alettu käyttää yhä useammin. Se kasvu ei ole tasaantunut”, Koski sanoo.

Hän pitää erityisen huolestuttavana, miten heppoisissa tilanteissa teräaseisiin turvaudutaan.

”Jos näissä vapunajan tapauksissa ei olisi käytetty kättä pitempää, olisi selvitty ruhjeilla ja mustelmilla eikä olisi tarvittu sairaalakäyntiä. Teräaseita käytetään todella matalalla kynnyksellä”, Koski sanoo.

Puukolla huitomisen riskit ovat suuret, kun kukaan ei tiedä, mihin kohtaan toista ihmistä niillä osutaan.

”Trendi ei ole hääppöinen”, Koski sanoo.

Oikaisu kello 13.41: Korjattu puukotuksen tapahtumapaikka Ruoholahdesta Jätkäsaareksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat