Helsingin Longinojassa havaittiin lohen­punaiseksi värjäytynyttä vettä, aineen alkuperä ei ole selvillä - Kaupunki | HS.fi

Helsingin Longinojassa havaittiin lohen­punaiseksi värjäytynyttä vettä, aineen alkuperä ei ole selvillä

Vantaanjokeen laskevassa Longinojassa elää taimenia. Puroon päätyneen punaisen aineen alkuperästä ei ole toistaiseksi tietoa.

Longinojaan vuoti maanantai-iltana tuntematonta punaista ainetta.­

3.5. 22:39

Helsingin Malmin ja Pukinmäen alueella virtaavassa Longinojassa havaittiin maanantai-iltana toistaiseksi tuntematonta ainetta, joka värjäsi veden osittain lohenpunaiseksi.

Pelastuslaitos kävi tarkastamassa tilanteen poliisin kanssa noin kello seitsemän aikoihin. Helsingin seudun ympäristöpalveluissa (HSY) selvitetään tuntemattoman aineen alkuperää ja laatua.

”Pelastuslaitoksen osalta kävimme paikalla ja huomasimme, että sadeviemäristä tulee veden punaiseksi värjäävää ainetta”, kertoo päivystävä paloesimies Marko Kouko Helsingin kaupungin pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitokselta kerrotaan että punaista ainetta on levinnyt sadevesiviemärin suuaukosta noin 500 metrin alueelle alavirtaan päin.

Longinojassa elää istutettu taimenkanta. Puro laskee Vantaanjokeen.

Vuodosta ilmoittaneiden silminnäkijöiden mukaan punaista ainetta on vuotanut Longinojaan joitakin tunteja.

HSY:n viestinnästä kerrotaan, että tilanteen tutkiminen alueella jatkuu. Vuodon alkuperästä tai vuotaneesta aineesta ei myöhään maanantai-iltana ollut tarkempaa tietoa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat