Jälleen uusi väkivallanteko: Nuori iski tappelussa teräaseella toista poikaa selkään Malminkartanossa maaliskuussa - Kaupunki | HS.fi

Jälleen uusi väkivallanteko: Nuori iski tappelussa teräaseella toista poikaa selkään Malminkartanossa maaliskuussa

Helsingin poliisin mukaan tappelu sai alkunsa nahistelusta Snapchat-sovelluksessa.

4.5. 10:06

Kahden alaikäisen pojan nahistelu Snapchat-sovelluksessa, johti alaikäisen puukotukseen Malminkartanossa viime maaliskuussa.

Helsingin poliisin nuorisoryhmä on saamassa valmiiksi esitutkinnan epäillystä tapon yrityksestä, joka tapahtui maaliskuun 21. päivänä.

Etänä tapahtuneen nahistelun ratkaisemiseksi riidan osapuolet päättivät ratkoa tilanteen kasvotusten.

Tapahtumapaikalle Malminkartanoon saapui kolme poikaa. Heistä yksi oli täysi-ikäinen ja kaksi muuta 16-vuotiaita.

Paikan päällä odotti valmiiksi neljä muuta poikaa, joista kaksi on syntynyt vuonna 2003 ja kaksi vuonna 2004. Pojat alkoivat lähes välittömästi tappelemaan, ja heitä epäillään puolin ja toisin pahoinpitelyistä.

Pahoinpitelyn aikana yksi, myös pahoinpitelyn kohteeksi joutunut, 17-vuotias poika, otti mukanaan olleen karambit-veitsen taskusta. Hän löi sillä selkään yhtä paikalle tulleista pojista ja aiheutti myös viiltohaavan lonkkaan.

”Epäilty kertoi kuulustelussa käyttäneensä veistä puolustautuakseen”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisin tiedotteessa.

Poliisi sai ilmoituksen tapahtumista vasta useita tunteja myöhemmin, kun puukotuksen uhrin äiti oli huomannut asian. Tämän jälkeen poika vietiin sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa.

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille kuulustelujen ja omien tutkimuksiensa avulla.

Tapahtumat jatkavat viime vuonna alkanutta huolestuttavaa piikkiä alaikäisten törkeiden väkivaltarikosten tilastoissa. Teräaseen käyttökynnys on ollut viime aikoina huolestuttavan alhainen.

”Vaikka alaikäisten vakava väkivaltarikollisuus kasaantuu yleensä moniongelmaisille nuorille, tässä tapauksessa pääepäilty ei ole niin sanotusti ”poliisin vanha tuttu”, vaan tavanomainen opiskeleva nuori”, kertoo Forss.

Helsingin poliisi tutkii parhaillaan vappuviikonloppuna tapahtuneita kahta puukotusta. Myös niissä uhreina tai tekijöinä on ollut alaikäisiä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat