Järjestyksenvalvoja potkaisi tulella leikkinyttä 13-vuotiasta reiteen – Vartija tuomittiin pahoinpitelystä sakkoihin - Kaupunki | HS.fi

Järjestyksenvalvoja potkaisi tulella leikkinyttä 13-vuotiasta reiteen – Vartija tuomittiin pahoinpitelystä sakkoihin

Pahoinpitelytuomioon johtanut välikohtaus tapahtui Malmilla lokakuussa 2017.

4.5. 12:21

Malmilla järjestyksenvalvojana toiminut mies tuomittiin sakkoihin pahoinpitelystä. Helsingin hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden sakkotuomion, 40 päiväsakkoa.

Välikohtaus tapahtui Malmin Citymarketin edustalla lokakuussa 2017. Tuolloin 13-vuotias poika oli ollut kolmen kaverinsa kanssa kattotasanteen pysäköintialueella leikkimässä tulella.

Seurueen muut jäsenet olivat olleet ostoskärrykatoksen edustalla, kun poika oli sytyttänyt katoksessa ostoskärryssä olleita lehtiä palamaan. Järjestyksenvalvoja oli saapunut vartiointikierroksellaan paikalle, ja osapuolet sammuttivat yhdessä tulen. Tämän jälkeen järjestyksenvalvoja kehotti seuruetta poistumaan.

Pojan mukaan järjestyksenvalvoja oli paikalle tullessaan ensimmäiseksi potkaissut häntä takaviistosta kengänpohjalla reiteen.

Poika oli samana päivänä käynyt isäpuolensa Lastensairaalan terveyskeskuspäivystyksessä. Tapauksesta ei aiheutunut pysyvämpää haittaa.

Käräjäoikeus katsoi tulleen näytetyksi, että järjestyksenvalvoja oli potkaissut 13-vuotiasta.

Käräjäoikeuden mukaan järjestyksenvalvoja oli ollut oikeutettu puuttumaan välittömästi vaaralliseen toimintaan kärrykatoksessa. Järjestyksenvalvojan toiminnan katsottiin kuitenkin olleen ylimitoitettua siitä huolimatta, että lasten toiminta oli vaarallista.

Päiväsakkojen lisäksi järjestyksenvalvoja joutuu maksamaan pojalle 400 euron korvauksen aiheutuneesta kivusta ja särystä sekä valtiolle pojan oikeusavustajan kulut.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat