Kuusijärven uimarannan tapauksesta syyte yhdelle alaikäiselle – Poliisi epäili nuorten yrittäneen hukuttaa alle 15-vuotiaan - Kaupunki | HS.fi

Kuusijärven uimarannan tapauksesta syyte yhdelle alaikäiselle – Poliisi epäili nuorten yrittäneen hukuttaa alle 15-vuotiaan

Poliisi on tutkinut Vantaan Kuusijärven viime kesäkuun tapahtumia tapon yrityksenä.

4.5. 13:35

Syyttäjä on nostanut Vantaan Kuusijärven uimarannan viime kesäkuun tapahtumista syytteen yhtä henkilöä vastaan. Alle 18-vuotiasta tapahtumiin osallistunutta syytetään vaaran aiheuttamisesta.

Poliisi on tutkinut tapahtumia tapon yrityksenä. Alustavissa selvityksissä oli käynyt ilmi, että nuorisojoukko oli painanut alle 15-vuotiaan ensin veden alle. Tämä oli paennut laiturin alle, jolloin nuorisojoukko oli jatkanut hyppimistä laiturin päällä.

Poliisi tiedotti tuolloin olevan syytä epäillä, että laiturin päällä olleet nuoret olisivat pyrkineet siihen, ettei laiturin alle joutunut nuori pääsisi sieltä pois. Tilanne oli päättynyt vasta sivullisen väliintuloon.

Kahden 15–17-vuotiaan epäillyn osalta syyttäjä teki syyttämättäjättämis­päätöksen. Näyttöä heidän osallistumisesta rikoksen tekemiseen ei ollut.

Uhrin lisäksi myös kolme muuta tapahtumiin osallistunutta oli alle 15-vuotiaita, eivätkä he siksi olleet rikosoikeudellisessa vastuussa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat