Muotiketju Halonen jättää ”kaupallisesti hiipuneen Helsingin ydinkeskustan” yli 50 vuoden jälkeen, myös Redin liike lopetetaan - Kaupunki | HS.fi

Muotiketju Halonen jättää ”kaupallisesti hiipuneen Helsingin ydinkeskustan” yli 50 vuoden jälkeen, myös Redin liike lopetetaan

Helsingin ydinkeskustan jättävien liikkeiden listalle ilmaantui tiistaina jälleen yksi uusi nimi.

Halosen liike on sijainnut Pohjoisesplanadilla 1960-luvulta lähtien, mutta nyt muotiketju jättää Helsingin ydinkeskustan.­

4.5. 14:54

Jo vuodesta 1969 lähtien Pohjoisesplanadilla myymälää pitänyt muotiliike Halonen sulkee ydinkeskustan myymälänsä ja siirtää toimintansa jatkossa suuriin kauppakeskuksiin.

Halonen perustelee päätöstä sillä, että heidän mukaansa ”ydinkeskustan kaupallisuus on hiipunut”, ja asiakkaat ovat siirtyneet kauppakeskuksiin. Lisäksi koronapandemian vuoksi turistien määrä on romahtanut.

Päätös on jälleen yksi osoitus viime vuosien trendistä, joka on autioittanut Helsingin ydinkeskustaa. Talvella ovensa sulki Aleksanterinkadulla niin ikään 1960-luvulta asti toiminut vaatekauppaketju Aleksi 13.

”Kauppakeskusten merkitys on korostunut ostopaikkoina erityisesti muotikaupassa”, Halosen tiedotteessa todetaan.

Samalla Halonen ilmoitti kuitenkin sulkevansa myös kauppakeskus Redissä sijaitsevan myymälänsä.

Kalasatamaan syyskuussa 2018 avattu Redi on jo ennen pandemiasta johtuvia ongelmia tuskaillut muun muassa syrjäiseksi koetun sijaintinsa ja vaikeaselkoisten kulkureittiensä kanssa.

Viime aikoina Helsingin keskustan kaupallisen vetovoiman hiipumisesta ja kivijalkaliikkeiden ahdingosta on keskusteltu myös Stockmannin vaikeuksien takia. Stockmann joutui viime vuonna hakeutumaan yrityssaneeraukseen, ja velkojen lyhentämiseksi se laittoi myyntiin Helsingin ydinkeskustan tavaratalokiinteistönsä Aleksanterinkadulla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat