Pysäköinnin­valvonta­yritys hävisi oikeusriidan maksamattomista pysäköinti­virhe­maksuista, oikeuden mukaan näyttö ei riittänyt - Kaupunki | HS.fi

Pysäköinnin­valvonta­yritys hävisi oikeusriidan maksamattomista pysäköinti­virhe­maksuista, oikeuden mukaan näyttö ei riittänyt

Yhteensä yritys karhusi mieheltä noin 3 000 euroa sisältäen oikeudenkäyntikulut.

4.5. 20:36

Yksityinen pysäköinninvalvontayritys Parkkipate on hävinnyt oikeuskiistansa maksamattomista pysäköintivirhemaksuista. Helsingin hovioikeus ei myöntänyt yritykselle jatkokäsittelylupaa.

Asiassa on kyse viidestä pysäköintivirhemaksusta, jotka Parkkipate on määrännyt maksettavaksi Espoossa virheellisesti pysäköidystä autosta.

Asiaa ratkottiin Helsingin käräjäoikeudessa syyskuussa. Yrityksen kanteen mukaan Espoossa työskentelevä mies olisi väärinpysäköinyt autonsa työpaikkansa lähettyville useita kertoja vuosien 2017 ja 2018 aikana.

Yhteensä yritys karhusi mieheltä noin 3 000 euroa sisältäen oikeudenkäyntikulut.

Vastaaja kiisti vaatimukset perustellen asiaa sillä, että autoa ovat käyttäneet myös muut ihmiset.

Käräjäoikeuden ratkaisun mukaan Parkkipate ei esittänyt asiassa todisteita, vaan vetosi siihen, että autot olivat vastaajan hallinnassa ja pysäköitynä hänen työpaikkansa läheisyyteen.

Kantajan mukaan autoa on käyttänyt kaksi hänen kanssaan samassa taloudessa asunutta perheenjäsentä, joista toinen työskenteli samaisessa työpaikassa. Hän kertoi myös reklamoineensa postitse saamistaan pysäköintivirhemaksuista.

Käräjäoikeus piti kantajan kertomusta uskottavana. Ratkaisun mukaan asiassa ei pystytty riittävällä varmuudella näyttämään, että vastaaja olisi kuljettanut ja pysäköinyt autoja kyseisinä ajankohtina Parkkipaten valvomille pysäköintialueille.

Oikeus velvoitti yrityksen maksamaan miehelle korvaukseksi oikeudenkäyntikuluja 100 euroa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat