Kruunusiltojen raitiotien rakentaminen alkaa: Hakaniemessä aletaan kaataa puita - Kaupunki | HS.fi

Kruunusiltojen raitiotien rakentaminen alkaa: Hakaniemessä aletaan kaataa puita

Puita kaadetaan Sörnäisten rantatiellä, Näkinaukion ympäristössä, Hakaniemenrannassa sekä Kruununhaan puolella Pohjoisrannassa ja Kirjatyöntekijänkadulla.

Havainnekuva Kruunusillat-raitiotiestä sekä Kalasataman ja Kruunuvuorenrannan yhdistävistä silloista.­

5.5. 10:48

Valmistelevat rakennustyöt Kruunusillat-raitiotietä varten alkavat muun muassa Hakaniemessä ja Siltavuorenrannassa.

Ensimmäisenä työvaiheena on katupuiden kaataminen, koska puiden nykyisille paikoille on tulossa uusia vesijohtoja, viemäreitä ja kaapeleita. Kaadettavat puut sijaitsevat Sörnäisten rantatiellä, Näkinaukion ympäristössä, Hakaniemenrannassa sekä Kruununhaan puolella Pohjoisrannassa ja Kirjatyöntekijänkadulla.

Kruunuvuorensillan ja Finkensillan ja raitiotien varsinaiset rakennustyöt alkanevat vasta syksyllä. Meluavista työvaiheista ja uusista liikennejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin lähempänä töiden aloitusta.

Raitiotien päätepysäkkiä esitetään rakennettavaksi Laajasalon ostoskeskuksen kohdalle Laajasalontielle.

Uuden suunnitelman mukaan hankkeessa ei rakenneta Yliskylän kiertävää rataosuutta. Helsingin kaupunki tekee päätökset tuon osuuden rakentamisesta myöhemmin.

”Siirtämällä päätepysäkin paikkaa pystymme hallitsemaan hankkeen aikataulu- ja kustannusriskejä aiempaa paremmin”, toteaa HKL:n yksikön johtaja Artturi Lähdetie tiedotteessa.

Siltojen ja raitiotien rakentaminen Laajasaloon on osa kokonaisen uuden 15 000 uuden asukkaan asuinalueen rakentamista. Uuden asuinalueen nopea joukkoliikenneyhteys on osin silloilla kulkeva raitiotie.

Kruunusillat-hankkeen arvioitu hinta on nyt noin 350 miljoonaa euroa ja Helsingin kaupunginvaltuusto päättänee myöhemmin syksyllä hankkeen kohonneesta hinnasta. Alkuperäinen hinta-arvio oli noin 260 miljoonaa euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat