Helsinkiin ehdotetaan viittä uutta apteekkia – Apteekkeja saisi perustaa aiempaa vapaammin - Kaupunki | HS.fi

Helsinkiin ehdotetaan viittä uutta apteekkia – Apteekkeja saisi perustaa aiempaa vapaammin

Vain Meilahden sairaala-alue olisi tarkasti rajattu omaksi alueekseen.

Fimea esittää Helsinkiin viittä uutta apteekkia.­

5.5. 11:48

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea harkitsee merkittäviä muutoksia Helsingin apteekkien sijainteihin ja määrään.

Meneillään olevassa kuulemisessa esitetään, että apteekit saisivat jatkossa sijoittua vapaasti kaupungin alueella. Ainoastaan Meilahden sairaala-alue olisi rajattu omaksi alueekseen.

”Apteekkien sijoittuminen muuten vapaasti koko kaupungin alueella mahdollistaa apteekkipalveluiden joustavan siirtymisen terveyspalveluiden ja asiakkaiden asioimiskäyttäytymisen mukaisesti”, Fimean tiedotteessa todetaan.

Fimea esittää myös viiden uuden apteekin perustamista Helsinkiin.

Apteekeista yksi sijoittuisi Meilahden alueelle. Lisäksi Fimean mukaan apteekeille voisi olla tarvetta heidän saamiensa kansalaisaloitteiden perusteella esimerkiksi Tapaninvainion alueella, Kannelmäen länsiosassa, Kuninkaantammen alueella ja Meri-Rastilassa.

Viime vuosina poliittinen paine apteekkien lisäämiseksi on kasvanut, sillä apteekkien määrää rajoitetaan tarkasti. Toisaalta lääkeaineita saa myydä Suomessa vain apteekeissa.

Apteekkarit ovat olleet laajasti julkisuudessa keskimääräistä korkeampien ansioidensa vuoksi.

Lue lisää: ”HS-selvitys: Apteekkilupa takaa kovat ansiot – apteekkarit tienaavat lähes 20000 euroa kuussa”

Fimea kertoo tiedotteessaan, että apteekkien määrä on väestön määrään suhteutettuna pienempi Helsingissä kuin Suomessa keskimäärin. Pääkaupungin väestönkasvu pienentää apteekkitiheyttä entisestään.

Lopullinen päätös asiasta pyritään tekemään kuluvan vuoden aikana.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat