Helsingin seudun saaret avautuvat kaupunkilaisille – Useat vesibussit aloittavat liikennöinnin lähiaikoina - Kaupunki | HS.fi

Helsingin seudun saaret avautuvat kaupunkilaisille – Useat vesibussit aloittavat liikennöinnin lähiaikoina

Uunisaareen pääsee jo ja Pihlajasaaren vesibussikin aloittaa liikennöin tulevana lauantaina.

Viime vuoden juhannuksena Pihlajasaaressa riitti väkeä.

6.5. 20:15

Helsingin seudun saaret avautuvat pian kaupunkilaisille, kun useat vesibussit aloittavat liikennöinnin.

Esimerkiksi ensi lauantaina, 8. toukokuuta vesibussi Pihlajasaareen aloittaa kesäsesongin liikennöintinsä.

JT-Linen liikennöimä vesibussi kulkee Merisatamasta ja Ruoholahdesta Pihlajasaareen aluksi vain viikonloppuisin ja 22. toukokuuta alkaen joka päivä. Myös saaren ravintolan on tarkoitus avautua toukokuun lopussa.

Vesijohtovaurion vuoksi ensimmäisinä viikonloppuina Pihlajasaaressa ei ole saatavilla vettä.

Koronaviruspandemialla on vaikutuksia reittien liikennöintiin. Esimerkiksi JT-Line on rajoittanut aluksiin kerralla otettavien matkustajien määrää.

Pihlajasaaren lisäksi vesibussit liikennöivät useisiin Helsingin alueen saariin. Uunisaaren liikennöinti on aloitettu jo huhtikuun puolella.

Myös Vartiosaaren sähkölautta käynnistää kesäkautensa toukokuussa viikonloppuvuoroilla. Myöhemmin keväällä kuljetuksia järjestetään myös Kalasataman parrulaiturista sekä Kruununvuorenrannasta.

Lisäksi hieman Helsingin ulkopuolella, Sipoon ulkosaaristossa sijaitsevaan Kaunissaareen pääsee keskiviikosta 12. toukokuuta alkaen. Pörtö Linen liikennöimä vesireitin lähtöpaikka on muuttanut paikkaansa Aurinkolahdenlaiturille osoitteeseen Aurinkoranta 7, Helsingin kaupungin sivuilla kerrotaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat