Koronatartunnat ovat laskeneet Helsingissä selvästi: kartta näyttää asuinalueesi tilanteen - Kaupunki | HS.fi

Koronatartunnat ovat laskeneet Helsingissä selvästi: kartta näyttää asuinalueesi tilanteen

Eniten uusia tartuntoja kirjataan kaupungin itäosissa. Pahimpia epidemia-alueita ovat muun muassa Pihlajamäki, Kontula, Länsi-Herttoniemi, Puistola ja Pitäjänmäen teollisuusalue. Suurin ilmaantuvuusluku on Laajasalon Kaitalahdessa.

Koronatapausten määrä vaihtelee Helsingissä alueittain paljon.

7.5. 13:44 | Päivitetty 7.5. 15:17

Koronavirusepidemian ote on hellittänyt tuntuvasti Helsingissä kevään mittaan.

Keskiviikkona kaupungin ilmaantuvuusluku, eli tapausten määrä edellisen 14 päivän ajalla 100 000 asukasta kohti oli 74. Pari viikkoa aiemmin ilmaantuvuusluku oli noin 135, ja maaliskuussa lukema liikkui jopa yli 480:n yläpuolella. Uusien tartuntojen määrä on hiipunut voimakkaasti.

Uusia tartuntoja kirjataan kuitenkin edelleen. Erityisen paljon niitä on kaupungin itäisissä osissa.

Suurin ilmaantuvuusluku, 256, on tällä hetkellä Laajasalon Kaitalahdessa. Pihlajamäessä luku on 194, Puistolassa 173, Länsi-Herttoniemessä 137 ja Kontulassa 131. Lännestä joukkoon kipuaa Pitäjämäen teollisuusalue 130:n lukemalla.

Alueittaiset erot ovat todella suuria, sillä useilla alueilla ei kirjattu 14 päivän aikana yhtään uutta tartuntatapausta. Tällaisia alueita ovat Kaartinkaupunki, Pikku Huopalahti, Kivihaka, Kuusisaari-Lehtisaari, Pajamäki, Maununneva, Metsälä-Etelä-Oulunkylä, Tammisalo ja Puotila, kaupungin tilastot kertovat.

Kaikilta Helsingin alueilta ei ole tietoa tartuntojen määrästä eikä ilmaantuvuusluvun suuruudesta.

Kaikkiaan Helsingissä oli todettu 5. toukokuuta mennessä lähes 25 000 tartuntaa. Koronavirukseen liittyviä helsinkiläisten kuolemia oli kirjattu 318.

Oikaisu klo 14.17: Jutun ingressissä luki aiemmin virheellisesti, että pahimpiin epidemia-alueisiin kuuluisi Pihlajamäen teollisuusalue. Tällaista aluetta ei ole, vaan pahimpiin alueisiin kuuluvat muun muassa Pihlajamäki ja Pitäjänmäen teollisuusalue.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat