Helsinki aloittaa koronarokotukset 45–49 vuotta tänä vuonna täyttäville - Kaupunki | HS.fi

Helsinki aloittaa koronarokotukset 45–49 vuotta tänä vuonna täyttäville

Ajanvaraus uuden ikäluokan rokotuksille aukeaa maanantaina 10. toukokuuta.

Hoitaja antoi rokotuksen Pfizerin ja Biontechin rokotteella koronarokotusasemalla Helsingin Jätkäsaaressa huhtikuussa.

7.5. 15:07

Ensi maanantaina 10. toukokuuta Helsingissä avautuu ajanvaraus vuosina 1972–1976 syntyneille helsinkiläisille rokotukseen covid-19-tautia vastaan. Kyseessä ovat siis ihmiset, jotka täyttävät tänä vuonna 45–49 vuotta.

Ajanvarausnumero on auki arkisin kello 8–18. Rokotuspaikat ovat Jätkäsaaressa, Messukeskuksessa, Malmilla ja Myllypurossa.

Helsinkiläisistä ensimmäisen rokotteensa on saanut noin 200 000 ihmistä. Terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo kaupungin tiedotteessa, että rokotusten vaikutus näkyy jo vanhemmissa ikäryhmissä. Hän kuitenkin huomauttaa, ettei rokotusten teho ole sataprosenttinen.

”Tämän vuoksi mahdollisimman monen meistä olisi käytävä ottamassa rokotus, jotta epidemia joku päivä loppuisi ja päästäisiin takaisin normaalimpaan arkeen”, Lukkarinen sanoo.

Helsingissä rokotetaan nyt Pfizerin ja Biontechin rokotteella 16–64-vuotiaita. 65-vuotiaita ja sitä vanhempia rokotetaan Astra Zenecan rokotteella, tai jos he haluavat, he saavat Pfizerin ja Biontechin rokotteen. Valinnan voi tehdä varauksen yhteydessä, mutta ei enää rokotuspisteellä.

Helsingin koronarokotuksista kertovilla verkkosivuilla tarkennetaan, että valinnaisuus koskee 65-vuotiaiden ja sitä vanhempien ensimmäistä annosta. Jos 65 vuotta täyttänyt on saanut ensimmäisen annoksen Astra Zenecaa, myös tehosterokotus on Astra Zenecaa.

Rokotuskertoja tarvitaan kaksi, ja niiden väli on 12 viikkoa. Rokotteen saa ilmaiseksi, ja se on myös vapaaehtoinen.

”Henkilölle, joka on jo sairastanut koronavirustaudin, tarjotaan rokotusta siinä vaiheessa, kun oireiden alusta tai tartunnan toteamisesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta”, tiedotteessa kerrotaan.

Rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat