Vantaan isoa hyvinvointikeskusta esitetään rakennettavaksi Tikkurilan Jokiniemeen - Kaupunki | HS.fi

Vantaan isoa hyvinvointikeskusta esitetään rakennettavaksi Tikkurilan Jokiniemeen

Uuden keskuksen nykyinen kustannusarvio on noin 115 miljoonaa euroa.

Tikkurilan terveysasema on ahdas ja huonokuntoinen. Kuva on vuodelta 2018.

8.5. 11:49

Vantaan uusi hyvinvointikeskus halutaan sijoittaa Tikkurilan Jokiniemeen junaradan itäpuolelle.

Uusi keskus kokoaisi hajallaan eri puolilla kaupunkia olevia terveyden ja sosiaalipuolen palveluita saman katon alle Tikkurilassa. Tähän saakka esillä on ollut useita vaihtoehtoja, joista Jokiniemen ja Kielotien tonttia on pidetty yhtä hyvinä.

Nyt käsitteillä olevassa tarveselvityksessä esitetään keskuksen sijoittamista Jokiniemeen. Tontti on kaupungin omistuksessa ja se sijaitsee rautatienaseman pohjoisen alikulkutunnelin välittömässä läheisyydessä. Sijaintia puoltaa esityksen mukaan myös se, että siellä palvelut voisivat sijoittua samaan rakennukseen.

Uusi terveyspalveluita ja sosiaalipalveluita yhdistävä keskus halutaan rakentaa, sillä nykyiset tilat ovat riittämättömät ja hajallaan, mutta asukasmäärä on kasvussa.

Nykyiset terveydenhuollon ja sosiaalihuollon käytettävissä olevat rakennukset ovat vanhoja ja huonokuntoisia, tarveselvityksessä todetaan.

Uuden keskuksen tarveselvitys on Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnan käsittelyssä ensi tiistaina. Asia päätetään lopullisesti Vantaan kaupunginvaltuustossa. Hankkeen nykyinen kustannusarvio on noin 115 miljoonaa euroa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat