Espoo haluaa omakoti­taloalueen Suvisaaristoon – Alue on tarkoitettu siirtolapuutarhaksi - Kaupunki | HS.fi

Espoo haluaa omakoti­taloalueen Suvisaaristoon – Alue on tarkoitettu siirtolapuutarhaksi

Pientaloalueeksi kaavoitettava Skatanniitty sijaitsee Svinön saaressa.

Suvisaaristo on useiden saarten rykelmä Etelä-Espoon edustalla.

9.5. 12:01

Espoon kaupunki haluaa kaavoittaa Suvisaariston Skatanniityn omakotitaloalueeksi. Uusi asuinalue sijoittuisi saaren pohjoisiin sisäosiin.

Svinön saaren pohjoisniemessä sijaitseva Skatanniitty on osa Suvisaariston huvila-aluetta. Väljä huvilamainen asutus saarella leviää yksityisille ranta-alueille lukuun ottamatta pientä kaupungin omistuksessa olevaa kärkeä ja venesatamaa.

Niemen sisäosiin sijoittuva Skatanniitty on kaavoitettu vuoden 1989 osayleiskaavalla siirtolapuutarha-alueeksi, mutta puutarha ei ole toteutunut. Espoon eteläosien yleiskaavassa vuodelta 2010 Skatanniityn alue on osoitettu pientaloalueeksi.

Alueelle on haviteltu veneiden talvisäilytystä, mutta kaupungin mukaan tämän toteuttaminen ei ole kaupunkikuvallisista ja toiminnallista syistä mahdollista.

Nyt kaupunki haluaa aloittaa alueen kaavoituksen. Esitys kaavoituksen aloittamisesta on Espoon kaupunginhallituksen käsittelyssä maanantaina.

Kaupunki perustelee alueen rakentamista omakotitaloalueeksi sillä, että Espoon eteläosissa on toteutettu viime vuosina lähinnä tehokasta kerrostaloasumista metroradan vuoksi.

Skatanniittyyn halutaan nimenomaan perinteinen väljä omakotitaloalue. Tiivis ja matala kaupunkipientaloasuminen ei kaupungin mukaan sovi ympäröivään huvilatyyliseen rakennuskantaan. Alueelle ominainen vehreys ja väljyys halutaan säilyttää myös uuden asuinalueen toteuttamisessa.

Kaupungilla on meneillään riitainen kaavoitushanke myös toisaalla Suvisaaristossa.

Lue lisää: ”Espoo jatkaa oikeustaistelua rantaviivan täyttämisestä taloilla, oikeus tyrmäsi hulppean asuinalueen rakentamisen Suvisaaristoon”

Kaupunki on kaavoittanut Bergön saaren ranta-alueita hulppeille omakotitalolle. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) valitti kaupungin kaavasta Helsingin hallinto-oikeuteen, joka katsoi valituksen osin aiheelliseksi. Kaupunki päätti kuitenkin hakea valituslupaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat