Espoo haluaa rakentaa asuinalueen kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen Taavinkylään - Kaupunki | HS.fi

Espoo haluaa rakentaa asuinalueen kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen Taavinkylään

Rakentamisen tehokkuus on keventynyt merkittävästi alkuperäisestä suunnitelmasta.

10.5. 2:00

Espoo suunnittelee uutta asuinaluetta Taavinkylän eteläpuolelle Mankkaalla.

Uusi Nygrannaksen asuinalue yhdistäisi pientaloja ja matalia kerrostaloja. Asuinalue rajautuisi lännessä Kehä II:een, idässä Mankkaan asuinalueeseen.

Kaupunki suunnitteli jo aiemmin uuden asuinalueen kaavoittamista, mutta kaupunkisuunnittelulautakunta palautti suunnitelman valmisteluun. Poliitikot halusivat muun muassa vähentää alueen rakennustehokkuutta ja kiinnittää suurempaa huomiota luontoarvoihin. Alue on myös kulttuurihistoriallisesti merkittävä, sillä se on yksi Espoon vanhoista asuinkeskittymistä.

Nyt rakentamista on kevennetty.

Alueen kerrostalot on sijoitettu riviksi kehätien varteen suojaamaan asuinaluetta liikenteen melulta. Alueelle saa nyt rakentaa enintään neljäkerroksisia taloja. Ne on mahdollista toteuttaa puusta. Alkuperäisessä suunnitelmassa kehätien varteen rakennettavat kerrostalot olisivat voineet nousta enintään seitsemän kerroksen korkeuteen.

Merkittävin luontokaistale säilyisi nyt käsitteillä olevassa suunnitelmassa alueen eteläosassa, Mankkaan asuinalueen eteläisen osan kupeessa.

Asuinalue sijaitsee vastapäätä Kehän toisella puolella sijaitsevaa Suurpeltoa. Alueet halutaan yhdistää jalankulku- ja vihersillalla, jota pitkin syntyisi yhteys myös Suurpellon länsipuolella sijaitsevaan Keskuspuistoon.

Taavinkylä on osa Espoon vanhimpia asuttuja osia. Se mainitaan jo hyvin varhain keskiajalta peräisin olevissa teksteissä nimellä Dåvitsby.

Nygrannaksen asemakaavaa käsitellään Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnassa keskiviikkona.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat