Vaateketju H&M sulkee liikkeensä Helsingin Aleksanterinkadulla, myös vieressä oleva Monki lopettaa - Kaupunki | HS.fi

Vaateketju H&M sulkee liikkeensä Helsingin Aleksanterinkadulla, myös vieressä oleva Monki lopettaa

Viime aikoina on uutisoitu kiihtyvään tahtiin Helsingin keskustassa ja Aleksanterinkadulla oviaan sulkevista kaupoista. Myös keskustan maamerkki, tavaratalo Stockmann on vaikeuksissa.

Aleksanterinkadun H&M -liike sulkee ovensa.

10.5. 14:01 | Päivitetty 10.5. 14:10

Vaateketju H&M sulkee myymälänsä Helsingin Aleksanterinkadulla. Sen vieressä sijaitseva, saman yhtiön omistuksessa oleva vaateliike Monki sulkee niin ikään ovensa.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomille H&M:n Pohjoismaiden viestintäpäällikkö Lottie Karlsson. Hän antaa ymmärtää, ettei liikkeen pitäminen Aleksanterinkadulla ole enää yhtiölle kannattavaa.

”Liikkeemme ovat meille edelleen todella tärkeitä, mutta parhaillaan alalla on meneillään valtava digitalisaatioon ja asiakkaiden kulutuskäyttäytymiseen kytkeytyvä muutos. Meidän täytyy siksi jatkuvasti pohtia, mitkä liikkeet pidämme auki”, Karlsson viestittää HS:lle englanniksi.

”Menestyksemme olennainen osa on aina ollut se, että liikkeemme sijaitsevat kaupallisesti hyvillä sijainneilla. Haluamme, että näin on jatkossakin. Joskus tämä tarkoittaa, että joitakin liikkeitä pitää sulkea. Näin olemme nyt päättäneet tehdä Aleksanterinkadun H&M:n sekä Monkin kohdalla.”

Aikataulua sulkemiselle Karlsson ei vielä maanantaina iltapäivällä antanut.

Aleksanterinkadulta ja Helsingin keskustasta on viime aikoina kuulunut kiihtyvään tahtiin uutisia vaateliikkeiden lopettamisesta.

Viime viikolla Pohjoisesplanadilla vaateliikettä yli 50 vuotta pitänyt Halonen ilmoitti sulkevansa ovensa. Halonen ilmoitti samalla sulkevansa myös kauppakeskus Redissä sijaitsevan liikkeensä.

Lue lisää: Muotiketju Halonen jättää ”kaupallisesti hiipuneen Helsingin ydinkeskustan” yli 50 vuoden jälkeen, myös Redin liike lopetetaan

Aleksanterinkadulla ovat jo aiemmin lopettaneet esimerkiksi Aleksi 13 -ketjun liike sekä kenkäsuunnittelija Minna Parikan kauppa. Parikka ilmoitti myöhemmin lopettavansa koko yrityksensä.

Lue lisää: Autioituva Aleksi

Viime aikoina Helsingin keskustan kaupallisen vetovoiman hiipumisesta ja kivijalkaliikkeiden ahdingosta on keskusteltu myös Stockmannin vaikeuksien takia. Stockmann joutui viime vuonna hakeutumaan yrityssaneeraukseen, ja velkojen lyhentämiseksi se laittoi myyntiin Helsingin ydinkeskustan tavaratalokiinteistönsä Aleksanterinkadulla.

Nyt liikkeensä Aleksanterinkadulla lopettava H&M on toiminut Suomessa 24 vuotta. Ketju avasi ensimmäisen liikkeensä Helsingin Itäkeskukseen vuonna 1997.

Aleksanterinkadun liikkeen lopettamisen jälkeen Helsinkiin jää vielä viisi ”Henkkamaukkaa”, joista kaikki sijaitsevat kauppakeskuksissa: Forumissa, Itäkeskuksessa, Triplassa ja Redissä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat