Poliisi tyhjensi useita puistoja Helsingin yössä, Sinebrychoffin puistoon oli kokoontunut noin 500 ihmistä - Kaupunki | HS.fi

Poliisi tyhjensi useita puistoja Helsingin yössä, Sinebrychoffin puistoon oli kokoontunut noin 500 ihmistä

Runsaista ihmismääristä huolimatta helatorstain vastainen yö sujui Helsingissä melko rauhallisesti.

Sinebrychoffin puisto oli täynnä jo kello 18:n jälkeen keskiviikkoiltana.

13.5. 9:37 | Päivitetty 13.5. 13:11

Lämmin sää ja torstainen arkipyhä saivat ihmiset keskiviikkoiltana liikkeelle sankoin joukoin Helsingissä. Kokoontumis­paikoiksi muodostuivat erityisesti puistot, joista Helsingin poliisi joutui tyhjentämään illan aikana useita.

Sinebrychoffin puistoon oli kokoontunut arviolta 500 ihmistä, Tervasaareen useita satoja ja Mustikkamaallekin noin sata ihmistä. Kaikki he saivat käskyn hajaantua muualle.

”Puistojen tyhjentäminen sujui hyvässä yhteisymmärryksessä. Tyhjentäminen tapahtui yleisen järjestyksen ja turvallisuuden vuoksi, mitään erityistä häiriötä ei ollut tiedossa”, poliisin johtokeskuksen viestinnästä kerrotaan.

Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että poliisi joutui puuttumaan häiriökäyttäytymiseen ja alaikäisten päihteiden käyttöön. Päätös puistojen tyhjentämisestä perustui myös melusta tulleisiin ilmoituksiin.

”Pimeän tullen poliisi ei enää pystynyt puuttumaan kaikkiin yksittäisiin häiriöihin, joten yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilyttämiseksi puistot päätettiin tyhjentää”, komisario Riku Korpela perusteli tiedotteessa.

Kaikkiaan ilta oli kuitenkin poliisin näkökulmasta verrattain rauhallinen. Hälytysmäärät vastasivat normaalia viikonloppuyötä.

Sinebrychoffin puistossa oli torstaiaamuna melkoinen sotku illan ja yön jäljiltä.

Keskiviikko oli ainakin toistaiseksi viimeinen päivä, jolloin alkoholin tarjoiluun painottuvat ravintolat joutuivat pääkaupunkiseudulla lopettamaan anniskelun viideltä.

Torstaista lähtien valomerkki tulee kuudelta, ja ruokaravintoloissa anniskelu saa jatkua vielä tunnin pidempään. Nämä tiukimmat rajoitukset koskevat Uudenmaan lisäksi Varsinais-Suomea, Päijät-Hämettä ja Etelä-Karjalaa.

Helsingin Kallion ravintoloiden terasseilla oli keskiviikkona tungosta. Ravintolatyöntekijä Rami Shikeben otti keskiviikkoiltana tottuneen oloisesti tilauksia vastaan Karhupuiston suositussa Sivukirjasto-baarissa.

”Ulkona on aika naftisti tilaa”, hän ohjeisti asiakasta huomaavaisesti.

Shikebenin mukaan korona-ajan selvänä ilmiönä baareissa on voinut pitää sitä, että ihmiset tilaavat reiluja annoksia juuri ennen tarjoilun päättymistä. Määrällisiä rajoituksia viime hetken juomien myymiseen ei kuulemma ole, vaan asiakkaille voi myydä ”vaikka pullon viinaa”.

”Mutta kyllä me sitä vähän himmaillaan, jos näyttää, ettei jaksa juoda.”

HS kiersi keskiviikkona Kallion ravintoloissa katsomassa, minkälainen tunnelma oli tiukempien rajoitusten viimeisenä iltana. Helatorstain aatto ja kesäinen lämpöaalto vauhdittivat juhlintaa.

Lue lisää: ”Tuplajuomat, shotteja koko pöydälle, kokonainen viinipullo” – Kallion ravintoloissa välähti kevään ehkä viimeinen kello viiden pilkku

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat