Helsingin poliitikot päättivät: pormestareille ei palkankorotuksia - Kaupunki | HS.fi

Helsingin poliitikot päättivät: pormestareille ei palkankorotuksia

Nykyinen pormestari Jan Vapaavuori (kok) oli ehdottanut esimerkiksi pormestarin palkkaan yli 1 000 euron korotusta. Vapaavuori ei itse ole tulevissa vaaleissa ehdolla.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori huhtikuussa 2021.

17.5. 19:56

Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantaina, ettei pormestareiden palkkoja koroteta tulevalle valtuustokaudelle 2021–2025 pormestari Jan Vapaavuoren (kok) ehdotuksen mukaisesti. Vapaavuori ei itse ole tulevissa vaaleissa ehdolla.

Vapaavuori oli ehdottanut, että pormestarin palkka nostetaan 14 636 eurosta 16 000 euroon kuussa. Apulaispormestarien palkat hän olisi puolestaan nostanut 10 454 eurosta 11 000 euroon kuussa.

Korotuksia Vapaavuori perusteli muun muassa sillä, että Helsingin kokoluokka on sekä väestöpohjan että henkilöstön ja budjettivastuun kannalta ainakin kaksinkertainen verrattuna naapurikaupunkeihin mutta Helsingin pormestarin kokonaisansiot ovat samat tai jopa pienemmät.

Helsingin pormestariston palkkoihin on tehty viimeksi 1. huhtikuuta 2021 alkaen yleiskorotukset. Tuolloin pormestarin palkka nousi 636 euroa ja apulaispormestarien palkat nousivat 454 euroa.

Vapaavuoren ehdotuksen hylkäämistä esitti Sdp:n pormestariehdokas, nykyinen kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar (sd) vihreiden Reetta Vanhasen tukemana. Razmyarin ja Vanhasen ehdotus voitti kaupunginhallituksen äänestyksessä äänin 10–5.

Razmyar ja Vanhanen eivät tyrmänneet palkankorotuksia kategorisesti vaan ehdottivat, että tulevalla valtuustokaudella valmisteltaisiin selvitys, jossa tarkastellaan ylimmän virkajohdon ja sen alaisten palkkatasoa ja kilpailukykyisyyttä suhteessa vastaaviin tehtäviin muualla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat