Tilastot paljastavat Helsingin lähiöitä sortavan kierteen ehdokasasettelun takana – Hakukone näyttää kotikaupunginosasi ehdokkaat koko pääkaupunkiseudulla - Kaupunki | HS.fi

Tilastot paljastavat Helsingin lähiöitä sortavan kierteen ehdokas­asettelun takana – Hakukone näyttää koti­kaupunginosasi ehdokkaat koko pääkaupunki­seudulla

Tutkijan mukaan puolueet pyrkivät asettamaan ehdokkaita eniten siellä, mistä kannatusta on tullut edellisissä vaaleissa. Tämä voi johtaa kierteeseen, jossa toisten alueiden ääni ei kuulu.

Helsingissä eri alueita hallitsevat eri puolueet. Kuvassa näkyy Vallila, jossa eniten ehdokkaita on asettanut vasemmistoliitto.

12.6. 2:00 | Päivitetty 12.6. 15:55

Kuntavaalit käydään huomenna sunnuntaina. Ennakkoäänestys on ollut suhteellisen vilkasta, mutta moni pääkaupunkiseudun asukas arpoo vielä, ketä ehdokasta kävisi äänestämässä.

Lähes jokaiselta pääkaupunkiseudun postinumeroalueelta on lähtenyt vaaleihin ehdolle vähintään yksi ihminen. Eniten ehdokkaita on Kauniaisissa sekä absoluuttisesti että suhteutettuna väkilukuun.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat