Video leviää espoolaisesta K-marketista: vartija pitää myymälä­varkaaksi epäiltyä romaninaista maassa kovin ottein, nainen huutaa ettei saa henkeä - Kaupunki | HS.fi

Video leviää espoolaisesta K-marketista: vartija pitää myymälä­varkaaksi epäiltyä romaninaista maassa kovin ottein, nainen huutaa ettei saa henkeä

Poliisi tutkii sekä epäilyä pahoinpitelystä että epäilyä näpistyksestä.

25.5. 11:00 | Päivitetty 25.5. 13:33

Verkossa leviää video, jossa vartija lauantaina kaataa maahan ja pitelee kovin ottein aloillaan romaninaista, jota epäillään espoolaisessa ruokakaupassa myymälävarkaaksi. HS julkaisee otteita videosta siteerausoikeuteen nojaten. Koko videota ei julkaista, jotta kuvassa esiintyvien ihmisten henkilöllisyys ei paljastuisi.

Nainen huutaa maanantaina julkaistulla videolla useaan otteeseen esimerkiksi, että hän ei saa henkeä ja sanoo vartijan rikkoneen hänen hampaansa. Alussa joku, mahdollisesti videon kuvaaja, huutaa, että et voi vetää ketään tukasta tai kuristaa. Videolla näkyy myös, että nainen sylkäisee vartijaa.

Tilanne kestää useita minuutteja. Loppuvaiheessa videolta kuuluu, että myös sivullisia puuttuu tilanteeseen ja vaatii vartijaa lopettamaan, kun nainen huutaa kivusta. Vartija käskyttää sivullisia useaan kertaan menemään kauemmas, kunnes joku heistä alkaa soittaa poliisille.

Länsi-Uudenmaan poliisi on aloittanut esitutkinnan sekä epäillystä näpistyksestä että epäillystä pahoinpitelystä.

Esitutkinta on vasta alkanut, eikä poliisi toistaiseksi tiedota asiasta enempään. Poliisi kuulee osallisia lähiaikoina.

Espoon Leppävaarassa sijaitsevan K-market Vallikallion kauppias Ilkka Kärkkäinen sanoo, että tilanne on lähtenyt myymälävarkaudesta eikä kaikki tapahtunut näy verkossa leviävässä videossa. Hän ei ole itse ollut paikalla, mutta sanoo, että kauppa ei hyväksy tällaista.

”Se näyttää liialliselta voimankäytöltä, mikä on tuomittavaa. Tämä ei missään nimessä edusta meidän kauppamme arvoja, asiat pitäisi aina pystyä hoitamaan puhumalla.”

Kärkkäinen kertoo, että kyseessä on turvamyyjä eli sekä myyjänä että vartijana toimiva työntekijä, joka on vartiointiyrityksen eikä kaupan palkkalistoilla.

Vartiointiliike Etelä-Suomen lisäturva oy:n toimitusjohtaja Petri Toivanen sanoo, että he odottavat viranomaisten toimenpiteitä. Hän sanoo, että ensin on katsottava tarkkaan kaikki tilanteesta olevat tallenteet, sillä verkossa jaetussa videossa näkyy vain osa tilanteesta.

”Odotamme poliisin toimenpiteitä, sitä kautta seuraa siten luonnollisia toimia koskien tätä vartijaa. Emme voi toimia ennen kuin tilanne on kunnolla selvitetty ja poliisi ei esimerkiksi ole ottanut häneltä vartijakorttia pois”, Toivanen sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat