Helsingin suuri katuremontti etenee: Töölössä suljetaan ajoreittejä - Kaupunki | HS.fi

Helsingin suuri katuremontti etenee: Töölössä suljetaan ajoreittejä

Työt hidastavat liikennettä elokuun puolelle asti.

Museokadun ja Runeberginkadun risteys ennen työmaan laajentumista.

11.6. 10:41

Tietyöt hidastavat liikennettä Helsingissä Museokadun ja Runeberginkadun risteyksen alueella. Työt alkavat 14. kesäkuuta alkavalla viikolla ja jatkuvat elokuun puolelle.

Tietöiden syynä on se, että risteysalueella uusitaan vesijohtoa ja jätevesilinjaa, kertoo hankekoordinaattori Marja Jokinen urakoitsija Louhintahiekasta. Louhintatyö ulottuu 30 metrin matkalle.

Työmaa liittyy laajaan remonttiin, jolle kaupunki on antanut nimen Kasin katutyöt. Nimi tulee siitä, että useita eri kohteita yhdistää raitiolinja 8, jonka reitillä urakkaa tehdään. Töiden on tarkoitus valmistua helmikuussa 2023.

Katutyöt alkoivat jo talvella.

Lue lisää: Mannerheimintiestä on tullut Helsingin pahin tulppa: Autojonot venyvät kilometrin mittaisiksi, busseissa hikoillaan jopa 20 minuuttia yliaikaa

Poikkeusjärjestelyn aikana Mechelininkadulta ei pääse ajamaan Museokatua pitkin Runeberginkadulle. Sen sijaan kun Runeberginkatua ajaa Töölöntorin suunnasta kohti Kamppia, saa edelleen kääntyä oikealle Museokadulle. Tosin tästä suunnasta tultaessa Runeberginkadun oikeanpuoleisin kaista suljetaan 15 metrin matkalta ennen Museokadun risteystä, mikä hidastanee liikennettä ruuhka-aikoina.

Huomionarvoista on myös se , että kun tulee keskustasta Museokatua pitkin, voi ajaa Runeberginkadun yli ja jatkaa Museokatua Mechelininkadulle.

Samaan risteykseen kytkeytyvällä Caloniuksenkadullakin tehdään katutöitä.

”Myös Caloniuksenkadulla työt jatkuvat 14.6. alkavalla viikolla. Toukokuun puolivälissä Helsinginkadun työmaalle siirretyt yksiköt palaavat jatkamaan vesihuoltoon ja kaapeliputkituksiin liittyviä töitä. Töitä jatketaan Caloniuksenkadun pohjoispuolella koko kadun pituudella talojen 2–10 edustalle ja eteläpuolella talojen 7–9 edustalle ulottuvilla alueilla”, Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Caloniuksenkadun vesihuoltotyöt on tarkoitus saada valmiiksi syyskuun alkuun mennessä. Caloniuksenkadulla alkaa kuitenkin pian raitiokiskojen uusiminen, todennäköisesti keväällä 2022.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat