Tanssi- ja laulu­kielto päättyi, ja karaoke alkoi helsinkiläis­baarissa välittömästi kello 18: ”Tätä päivää on odotettu kuin kuuta nousevaa” - Kaupunki | HS.fi

Tanssi- ja laulu­kielto päättyi, ja karaoke alkoi helsinkiläis­baarissa välittömästi kello 18: ”Tätä päivää on odotettu kuin kuuta nousevaa”

Innokkaimmat kanta-asiakkaat saapuivat baariin heti kahdelta päivällä.

Ari-Pekka Soutelan mukaan parasta Mann’s Street Barissa ovat karaoke, henkilökunta ja ystävät. Iltapäivä alkoi Sandels-oluella.

11.6. 16:31 | Päivitetty 11.6. 21:05

Helsinkiläisen karaokebaarin avajaiset perjantai-iltapäivänä olivat täynnä vanhojen ystävien iloisia jälleennäkemisiä. Ilmassa oli juhlan tuntua, kun ovet keskustan hämyiseen kuppilaan jälleen aukesivat koronarajoitusten keventyessä.

”Tervetuloa kotiin”, tervehti Mann’s Street Gay Karaoke Barin ravintolapäällikkö Mikko Ikonen asiakkaitaan.

Päivän ensimmäinen asiakas saapui paikalle heti kahdelta päivällä. Baarin vakiokalustoksi esitelty Mikko Sihvola kertoi odottaneensa avajaisia innolla.

”Nyt on todella hyvä fiilis, ehdin jo tottua siihen, että paikat meni kiinni kuudelta. Silloin piti suunnilleen lintsata töistä että pääsi baariin”, Sihvola kuvaili tunnelmia.

Uudenmaan ravintolarajoitukset kevenivät perjantai-iltana: ravintolat saavat anniskella alkoholia kello 22 asti, ja niin sanottu tanssi- ja laulukielto päättyy.

Hallitus teki päätöksen ravintolarajoitusten lieventämisestä perjantaina aamupäivällä ylimääräisessä valtioneuvoston yleisistunnossa. Uudet rajoitukset tulivat voimaan tänään perjantaina kello 18.00.

Päivän ensimmäinen asiakas Mikko Sihvola kertoi kuuluneensa baarin vakiokalustoon hiukan alle vuoden. Hän käy siellä omien sanojensa mukaan aina, kun paikka on auki.

Mann’s Streetin karaokebaari on ollut kiinni helmikuusta saakka. Ikosen mukaan ovet jouduttiin sulkemaan, sillä karaokebaari ilman laulumahdollisuutta ei ollut toimiva yhtälö.

”Me ollaan kuitenkin ennen kaikkea karaokebaari, niin jouduttiin silloin sulkemaan. Tätä päivää on odotettu kuin kuuta nousevaa”, hän kertoi.

Kuukausien sulku oli Ikosen mukaan vaikea. Kaikki karaokejuontajat ja muu henkilökunta lomautettiin, ja vuokra piti maksaa vaikka tuloja ei ollut.

”Onneksi henkilökunta sai muita töitä, niin ei tarvinnut ihan riisillä elää”, Ikonen kertoi.

Hän sanoi ymmärtävänsä välttämättömät rajoitustoimet, mutta pohti, että ravintoloissa olisi ollut helpompi pitää huolta turvaväleistä ja koronaturvallisuudesta.

”Nythän puistoissa on ollut porukkaa pilvin pimein. Ravintolassa on helpompi vahtia esimerkiksi etäisyyksiä.”

Ravintolapäällikkö Mikko Ikonen suhtautuu rajoitusten purkuun iloisin ja odottavin tunnelmin. Hän kertoi jo ikävöineensä vakioasiakkaitaan.

Odotukset illan suhteen ovat toiveikkaat. Kun paikan vetonaulana tunnettu karaoke kuudelta avautui, ensimmäisen kappaleen esitti pidetty karaokejuontaja Tero.

Avauskappale ei ollut vielä iltapäivällä tiedossa, mutta seuraavan esiintyjän suunnitelmat olivat selvät. Ari-Pekka Soutela, Mann’s Streetin vakioasiakas vuodelta 1998, kertoi lauluvalinnakseen Ireen Sheerin Feuer. Lopulta hän kuitenkin päätyi vaihtamaan valintansa ja lauloi ensimmäiseksi Kikan Apinamiehen.

”Illan ohjelmana on iloista meininkiä, karaokea ja ystävien tapaamista”, hän sanoi.

Ari-Pekka Soutela valitsi ensimmäiseksi kappaleekseen Kikan Apinamies-kappaleen.

Ystäviä karaokebaarissa riittääkin, sillä vaikuttaa kuin baarin kaikki kanta-asiakkaat tuntisivat niin toisensa kuin henkilökunnankin. Pöytäseurue kasvoi entisestään, ja puhe siirtyi politiikkaan.

”Kippis kansanrintamahallitukselle”, Soutela toivotti.

Juha Kumara lauloi kolmantena kappaleena sulun jälkeen Erika Vikmanin kappaleen Syntisten pöytä. Ari-Pekka Soutela oikealla.

Ikosen mukaan koronatilanne huomioidaan ravintolassa yhä. Sisään otettiin vain 65 asiakasta kerralla, ja käsidesiä löytyi niin kassalta kuin oveltakin.

Vaikka juhlimista oli odotettu, hän toivoi, etteivät ihmiset täysin villiintyisi ja unohtaisi epidemian yhä jatkuvan. Baarin vakiokasvoja hän kuitenkin kertoi ikävöineensä.

”Toivotaan, että kanta-asiakkaat löytävät takaisin. Ihana nähdä taas heitä!”

Myös Pohjois-Esplanadilla vietettiin perjantai-iltaa. Amanda Laukkanen (vas.), Krista Karhu, Nelli Sajakoski, Lotta Kallio ja Mika Andersson keskustelivat mökeistä Kiska-baarin terassilla.

Oikaisu 11.6. kello 19.40: Kuvatekstissä kerrottiin, että Ari-Pekka Soutela valitsi avauskappaleekseen Ireen Sheerin Feuer-kappaleen. Hän kuitenkin lauloi ensimmäiseksi Kikan Apinamiehen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat