Ruoka­kaupan vartijaa epäillään romani­naisen pahoin­pitelystä – poliisin mukaan julkisuudessa levinnyt video vääristi tilannetta - Kaupunki | HS.fi

Ruoka­kaupan vartijaa epäillään romani­naisen pahoin­pitelystä – poliisin mukaan julkisuudessa levinnyt video vääristi tilannetta

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii tapausta ja on saanut kaupalta valvontakameratallenteen, jossa koko tilanne näkyy.

11.6. 14:48

Toukokuun loppupuolella verkossa levisi videotallenne, jossa vartija kaatoi maahan ja piti aloillaan romaninaista espoolaisessa ruokakaupassa.

Länsi-Uudenmaan poliisi on saanut kaupalta haltuunsa valvontanauhatallenteen, jossa koko tilanne näkyy.

”Siinä on menty varkaisiin ja kiinni otettaessa tilanne on riehaantunut painiksi”, sanoo tutkinnanjohtaja, ylikonstaapeli Jari Saarelainen.

Lue lisää: Video leviää espoolaisesta K-marketista: vartija pitää myymälä­varkaaksi epäiltyä romaninaista maassa kovin ottein, nainen huutaa ettei saa henkeä

Poliisi epäilee vartijaa pahoinpitelystä ja naista näpistyksestä. Osapuolia ei ole päästy vielä kuulemaan.

Verkossa kiertäneessä videossa näkyy vain osa tilanteesta, ja sen välittämä kuva on Saarelaisen mukaan voinut vääristää tilannetta.

”Tilanne riistäytyi vähän käsistä. Kaikissa on syytä, ja molemmat ovat yhä epäiltyinä omiin rikoksiinsa.”

Tilanne sai alkunsa, kun vartija oli epäillyt naista myymälävarkaudesta.

Kyseinen vartija oli vartiointiyrityksen palkkalistoilla. Poliisin mukaan Leppävaaran K-kaupan kauppias ei ollut osallisena tilanteessa.

”Kaupassa ei ollut mitään ohjeistusta esimerkiksi tiettyjen vähemmistöryhmien suhteen. Emme tutki asiassa syrjintärikosta”, Saarelainen sanoo.

Saarelaisen mukaan poliisi tulee viemään molemmat rikosepäilyt eteenpäin syyttäjän harkittavaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat