Helsingin entinen asema­kaavapäällikkö ottaa vastuun Pihla Viitalan talolle myönnetystä poikkeuksellisesta luvasta – ”En ole Sinnemäen kanssa keskustellut”

Arvokkaalle alueelle tehty kookas paritalo on johtanut rikos­tutkintaan, jossa epäiltynä on Helsingin johtava poliitikko Anni Sinnemäki. HS selvitti, mitä outoon valoon joutuneessa lupa­vyyhdissä tapahtui.

Ilmakuvassa näkyvä Vähä-Meilahden huvila-alue on luokiteltu ”valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuri­ympäristöksi”.

28.6.2021 2:00 | Päivitetty 28.6.2021 14:56

Paritalo seisoo vehreässä rauhassa Meilahden vanhalla huvila-alueella. Rauha on osin näennäistä, sillä tämä kahden perheen koti on joutunut keskelle näkyvää rikos­tutkintaa.

Toukokuussa 2016 myönnetty lupa talon rakentamiseen on johtanut siihen, että poliisi epäilee apulais­pormestari Anni Sinnemäkeä (vihr) virka­rikoksesta. Kysymys on siitä, oliko Sinnemäki jäävi osallistuessaan päätökseen, jolla hänen tuttavansa, näyttelijä Pihla Viitalan perhe sai poikkeamis­luvan uudistalo­hankkeelle Helsingin omistamalla maalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat