Talvi on erottanut Helsingin Keski-Euroopan kaupunkien ilmastosta, mutta siihen on luvassa muutos – Näihin ilmiöihin Helsingissä on varauduttava

Kaupunki-ilmaston tutkijan mukaan on selvää, että Helsingissä tullaan näkemään yhä enemmän kuluneen kesän kaltaisia helleputkia. ”Keskustelu jäähdyttämisestä pitää lähiaikoina käydä.”

Vuosi 2020 oli ensimmäinen, kun Vuosaari Golfin kentällä pelattiin helmikuussa. Sateiset ja nykyistä lämpimämmät talvet tulevat tutkijoiden mukaan yleistymään Helsingissä ilmastonmuutoksen takia.

10.8.2021 18:27

Yhä pidempiä hellejaksoja, pimeitä ja märkiä talvia. Ainakin näihin ilmastonmuutoksen mukanaan tuomiin ilmiöihin on Helsingissä varauduttava tulevina vuosikymmeninä.

Maanantaina julkaistun kansainvälisen ilmastopaneelin (IPCC) raportin mukaan globaali ilmaston lämpeneminen on pitkällä. IPCC:n mukaan maapallon lämpeneminen jatkuu vähintään vuosisadan puoliväliin saakka, vaikka päästöjä onnistuttaisiin pienentämään. Myös 1,5 asteen tavoiteraja ylitetään jokaisessa skenaariossa seuraavien 20 vuoden aikana, riippumatta nyt tehdyistä päästövähennyksistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat