Helsinki myöntää 3,5 miljoonaa euroa lisää rahaa liikuntaan ja kulttuuriin – Rahalla tuetaan koronasta elpymistä - Kaupunki | HS.fi

Helsinki myöntää 3,5 miljoonaa euroa lisää rahaa liikuntaan ja kulttuuriin – Rahalla tuetaan koronasta elpymistä

Lisämäärärahalla halutaan saada myös lasten ja nuorten toiminta takaisin koronaepidemiaa edeltäneelle tasolle.

Helsinki kertoo tukevansa esimerkiksi liikuntaseuroja.

8.9. 11:15

Helsingin kaupunki myöntää 3,5 miljoonan euron lisämäärärahan kulttuurin ja vapaa-ajan toimijoille koronasta elpymiseen.

Potista reilut kaksi miljoonaa euroa menee kulttuurialan toimijoille. Noin miljoona euroa menee liikuntaseuroille ja muille liikunta-alan toimijoille. Nuorisotoimijat saavat reilut 300 000 euroa.

Avustusten jakamisesta päätti kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta kokouksessaan tiistaina.

Kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarin Paavo Arhinmäen (vas) mukaan määrärahojen tarkoituksena on tukea eri tahojen toiminnan uudelleenkäynnistämistä, kun rajoituksia aletaan avaamaan.

”Nyt myönnettävillä määrärahoilla haluamme tukea taidetta ja kulttuuria, liikuntaseuroja ja lasten sekä nuorten toimintaa palautumaan sille tasolle, millä ne olivat ennen koronapandemiaa”, Arhinmäki sanoo kaupungin tiedotteessa.

”Kaupungin pitää reagoida ja pyrkiä tukemaan erityisesti koronasta kärsineitä aloja, toimijoita ja ihmisiä.”

Kaupunki kertoo myöntävänsä liikunta-avustuksia esimerkiksi sellaisille toimijoille, jotka ovat erityisesti kärsineet toimintaan ja tilojen käyttöön kohdistuneista rajoituksista ja suluista, kaupunki kertoo.

Nuorisotoimijoille myönnettävän avustuksen tuella pyritään palauttamaan nuorisotyöhön osallistuvien määrä Helsingissä koronapandemiaa edeltävälle tasolle.

Kulttuurin avustuksissa kaupunki kertoo painottavansa helsinkiläisten yhteisöjen hankkeita, joilla on työllisyyttä ja alan toimijoiden hyvinvointia edistäviä vaikutuksia. Lisäksi kaupunki haluaa tukea taiteen taiteen perusopetuksen toimijoita ja niiden osalta erityisesti taiteenlajeja, jotka ovat kärsineet eniten korona-pandemian vaikutuksesta opetukseen.

Avustusten haku liikunta-, kulttuuri- ja nuorisotoimijoille alkaa 20. syyskuuta ja päättyy 8. lokakuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat