Helsinkiläisten lämmityslaskut kasvaneet jo pitkään täysin poikkeuksellisesti, samalla Helen pumppaa rahaa ulos - Kaupunki | HS.fi

Helsingin kaupungin omistama energiayhtiö Helen tuotti viime vuonna lähes 90 prosenttia kaukolämmöstään fossiilisin polttoainein. Salmisaaren voimalaitoksessa poltetaan myös puupellettejä kivihiilen joukossa.

Kallis lämpö

Helsingin kaupungin energiayhtiö on nostanut kaukolämmön hintoja huomattavasti muita suuria kaupunkeja enemmän. Samalla Helen on maksanut omistajalleen liki 280 miljoonaa euroa osinkoja. Ennen polttoaineiden rajua hinnannousua Helenin ei ole tarvinnut uudistua eikä kaupunki juuri ole puuttunut yhtiönsä linjaan.


25.10. 2:00 | Päivitetty 26.10. 10:16

Helsinkiläistä kaukolämmön käyttäjää on saattanut kylmätä tänä syksynä. Kaupungin oma energiayhtiö Helen ilmoitti syyskuussa kaukolämmön 30 prosentin hinnankorotuksesta loppuvuodeksi. Asia koskettaa lähes jokaista helsinkiläistä.

Kertakorotus on tosin vain yksi monien joukossa. Itse asiassa kaukolämmön hinta on noussut Helsingissä kuluneena vuosikymmenenä enemmän kuin missään muussa Suomen kymmenestä suurimmasta kaupungista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat